Eмисия новини
от 01.00 часа

Sot në Burgas po mbahet Panairi i Kripës

Në kufijtë e qytetit Burgasit, në prag të Detit të Zi, gjendet liqeni bregdetar Atanasovsko. Më 12 gusht 1980, liqeni, i gjatë afro 9 km., është shpallur rezervat kombëtar, me qëllim mbrojtjen dhe ruajtjen e specieve të rralla të shpendëve që..

13.08.22 09:05 |

Ligatinat e kripura janë fokusi i një webinari me pjesëmarrës nga 8 vende

"Ruajtja dhe përdorimi i qëndrueshëm i ligatinave të kripura në rajonin e Detit të Zi dhe Mesdheut" është tema e një webinari ndërkombëtar të organizuar sot nga Fondacioni Bullgar i Biodiversitetit, Shoqata Bullgare për Mbrojtjen e Zogjve dhe..

02.02.22 06:00 |

Një zog i ri për Bullgarinë u zbulua në Liqenin Atanasovsko

Ornitologët vëzhguan në Liqenin Atanasovsko pranë qytetit bregdetar Burgas një zog të ri për faunën e Bullgarisë. Kjo është shapka me sqep të gjatë (Limnodromus scolopaceus), e cila deri më tani nuk është parë në vend, njoftoi Shoqata Bullgare për..

04.01.22 12:57 |

Festa e kripës pranë Liqenit Atanasovsko

Liqeni Atanasovsko shënon vjetorin e 41 nga krijimi me Festivalin e Kripës , i cili popullarizon produktet natyrore nga laguna e kripur dhe liqeni. Miqtë e Panairit do të njihen me llojet e ndryshme të kripës së Detit të Zi dhe me rrugën e saj..

14.08.21 07:15 |

Bullgaria është në vend të dytë në Evropë për nga shumëllojshmëria e shpendëve

Me 1 prill shënojmë Ditën Ndërkombëtare të Shpendëve. Me 426 llojet e zogjve në vend Bullgaria renditet e dyta për nga ky tregues në Evropë, por është gjithashtu ndër vendet më të pasura për nga shumëllojshmëria biologjike në Kontinentin e Vjetër...

01.04.21 12:03 |

Ekzotikë dimërore rreth qytetit Burgas - përse flamingoja bojë rozë zgjodhi liqenin Atanasovsko

Në mes të dimrit të ftohtë banuesit e qytetit Burgas gëzojnë një pamje mjaft ekzotike. Liqeni Atanasovsko i cili është i vendosur rreth qytetit vende- vende është në ngjyrë rozë. Shkaku? Këtu, për vit të dytë të radhës mbretëron një koloni e madhe e..

02.02.21 13:38 |

Ornitologët numëruan mbi 1000 pelikanë të llojit Pelecanus onocrotalus mbi Liqenin Atanasovsko në Burgas

Mbi 1000 pelikanë të llojit Pelecanus onocrotalusu numëruan ornitologët mbi Liqenin Atanasovsko në Burgas. Në pjesën jugore të liqenit ka 210 flamingo Phoenicopterus roseus.Shpendët janë duke u përgatitur për periudhën folezimit, bëri të ditur Shoqata..

18.04.20 15:31 |

Liqeni Atanasovsko – strehë për shpendët e rrallë

Liqeni Atanasovsko pranë qytetit bregdetar Burgas u kthye në strehë për shpendët e rrallë, njoftojnë mbrojtësit e natyrës. Në liqen qetësi dhe siguri gjejnë shumë flamingo roze (Phoenicopterus roseus). Sipas të dhënave aty ka 159 shpendë të këtij..

25.08.19 14:15 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера