Eмисия новини
от 11.00 часа

Për herë të parë që prej një shekulli Rusia është në mospagim teknik

Për herë të parë që nga viti 1918, Rusia nuk mund të paguajë me kohë borxhin e saj sovran në valutë të huaj, njoftoi Bloomberg. Kjo për shkak të sanksioneve ndërkombëtare kundër Moskës pas agresionit rus në Ukrainë dhe pamundësisë së bankave ruse..

27.06.22 09:24 |

Bullgaria është ndër 5 vendet me inflacionin më të lartë në BE

Në maj, inflacioni në Bashkimin Evropian shënoi një rekord të ri dhe arriti në 8.8 për qind në bazë vjetore, raportoi Eurostat, cituar nga BTA. Vetëm në eurozonë inflacioni është 8.1 për qind. Si rezultat i krizës në Ukrainë, në 14 vende të BE-së,..

17.06.22 20:17 |

Rumen Radev bëri thirrje për bashkimin e shkencës dhe industrisë së mbrojtjes të vendeve nga B9

Lufta e Rusisë kundër Ukrainës kërkon masa adekuate për të garantuar sigurinë në Evropën Lindore dhe për të përballur efektet anësore të krizës. Kështu deklaroi Presidenti Rumen Radev në Samitin B9 në Bukuresht. Në takim, Bullgaria, Estonia,..

10.06.22 19:19 |

Bullgaria po zbaton rekomandimet për luftimin e korrupsionit

Bullgaria po zbaton plotësisht rekomandimet për parandalimin e korrupsionit midis deputetëve dhe prokurorëve, theksohet në raportin e Grupit të Shteteve kundër Korrupsionit - GRECO pranë Këshillit të Evropës. Vendi zbaton plotësisht 67 për qind dhe..

02.06.22 12:52 |

Sindikatat janë të pakënaqur që Bullgaria është ndër kampionët e BE-së në inflacion

Bullgaria renditet e pesta me inflacionin më të lartë nga vendet e BE-së. Në bazë vjetore në muajin prill, inflacioni ishte 14.4 për qind, krahasuar me mesataren e BE-së prej 8.1 për qind, sipas një analize të Konfederatës së Sindikatave të..

31.05.22 10:54 |

10 vende të BE-së, përfshirë Bullgarinë, kërkojnë ndihmë për shkak të refugjatëve ukrainas

Dhjetë vende të BE-së - Bullgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Sllovakia, Rumania, Hungaria, Kroacia dhe Çekia - në një letër i kërkuan Komisionit Evropian që të rialokojë buxhetin e tij për të ofruar më shumë mbështetje për njerëzit që..

03.05.22 16:33 |

Ministri i Turizmit hap një zyrë turistike në Poloni

Pas një ndërprerje 30-vjeçare, Bullgaria rivendos përfaqësinë e saj të turizmit në Ministrinë e Turizmit në Poloni. Ajo do të hapet më 22 shkurt nga Ministrja e Turizmit Marijana Nikollova. “Qëllimi kryesor i programit për reklamën turistike..

22.02.21 07:05 |

Bullgarët vetëcaktohen si fatkeq dhe të pakënaqur nga jeta

Gjatë vitit 2017 më se 62 për qind nga njerëzit në BE deklarojnë, se janë të lumtur, tregon një anketimi i Evrostatit. Në krye të klasifikimit janë Belgjika, Holanda, Austria dhe Finlanda, ku 76 për qind nga të anketuarit vetëcaktohen si të lumtur. Në fund..

07.11.19 16:03 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера