Eмисия новини
от 17.00 часа
Maja Manollova në plazhin

Aktivistë të GERB protestuan në plazhin “Alepu”

Me thirrjen “Maja jashtë!” përkrahës dhe përfaqësues të strukturave të partisë GERB në Primorsko dhe Burgas, duke përfshirë kryetarin e Bashkisë së Burgasit Dimitër Nikollov, u mblodhën pranë ndërtimit të diskutueshëm të një muri mbajtës në..

04.05.21 16:01 |
Desisllava Atanasova

Moratoriumi mbi qeverinë u kundërshtua para Gjykatës Kushtetuese

Partia GERB iu drejtua Gjykatës Kushtetuese për moratoriumin e vendosur nga parlamenti mbi dhënien e koncesioneve, shitjen e spitaleve shtetërore dhe komunale dhe emërimet në administratën shtetërore nga kabineti në dorëheqje. "Ne gjithashtu..

26.04.21 11:11 |

Filloi punë Legjislatura e 45 e Kuvendit Popullor

Deputetja më e moshuar Mika Zajkova hapi punën e Legjislaturës së 45 të Kuvendit Popullor. “Populli na dërgoi në këtë sallë për ndryshimin, e cila të na nxjerrë nga të gjitha vendet e fundit në BE”, tha Zajkova. Deputetët u betuan,..

15.04.21 12:36 |

Organizatorët e protestave parashtruan dokumente për pjesëmarrje në zgjedhje

Shoqata civile “Ngrihu.BG” dhe “Trioja Helmuese” – organizatorët e protestave civile, të cilat vazhdojnë mbi 200 ditë, parashtruan dokumente në Komisionin Qendror Zgjedhor për pjesëmarrje në zgjedhjet e ardhshme parlamentare. Të dyja formacionet do..

09.02.21 11:56 |
Presidenti Rumen Radev

Reaksionet ndaj vendimit të Presidentit Rumen Radev që të kandidohet për mandat të dytë

Pasi Presidenti Rumen Radev dhe Nënpresidentja Ilijana Jotova shpallën vendimin e vet që të kandidohen për mandat të dytë Kryetarja e Parlamentit Cveta Karajançeva kritikoi Radevin për mungesë dialogu me institucionet. Sipas saj vendimi i Radevit..

01.02.21 17:38 |

Zgjedhjet për Parlament – theksi në vitin politik 2021

Pas një viti të pazakontë që prej dekadash e këtej, gjatë pranverës së vitit 2021 në Bullgari priten zgjedhje të rëndësishme dhe mjaftë atraktive parlamentare. Pavarësisht nga protestat në vitin e Covid-krizës nuk u arrit në zgjedhje para afatit. Tani,..

05.01.21 07:10 |

“Trioja Helmuese” dhe “Ngrihu.BG” me deklaratë për pjesëmarrje në zgjedhje

Platforma civile “Ngrihu.BG” me kryetare ish Avokaten e Popullit Maja Manollova dhe bashkimi joformal “Trioja Helmuese” – iniciator i protestave gjatë disa muajve të fundit, nënshkruan një marrëveshje zyrtare për paraqitje të përbashkët në..

29.12.20 13:18 |

“Shtretërit nuk mjekojnë vetë” – protestë kundër kaosit në shëndetësi

Sot organizatorët e protestave antiqeveritare, që vazhdojnë tashmë 4 muaj, “Trioja e Helmuar” zhvilluan një aksion proteste me shtretër spitalorë të shtrirë përpara Këshillit të Ministrave në qendër të Sofjes. Në këtë mënyrë ata u përpoqën të..

09.11.20 14:13 |

Okupim i Parlamentit për disa orë gjatë ditës së 70 të protestave antiqeveritare

Tashmë 71 ditë po vazhdojnë protestat antiqeveritare në Bullgari me kërkesë për dorëheqjen e Kryeministrit Bojko Borisov dhe të Kryeprokurorit Ivan Geshev. Dita e 70   protestave antiqeveritare kaloi pa incidente në Sofje. Aksioni u zhvillua..

17.09.20 10:18 |
Maja Manollova

Ish-Avokatja e Popullit Maja Manollova do të marrë pjesë në zgjedhje në një koalicion anti-Borisov

Ish-Avokatja e Popullit Maja Manolova në periudhën 2015-2019 dhe lidere e tanishme e platformës civile “Ngrihu.BG” nuk do të themelojë parti, por do të marrë pjesë në zgjedhje në një rrjet të gjerë partnerësh. Rrjeti do të përfshijë organizata..

31.08.20 14:46 |
Всички новини: днес | вчера