Eмисия новини
от 17.00 часа

Baldakini katër shekullor i altarit në Manastirin Baçkovski shkëlqen me bukuri të re

Argjendari Milen Vodeniçarski restauroi baldakinin e altarit të kishës kryesore të Manastirit Baçkovski “Fjetja e Shën Hyjlindëses”në afërsi të qytetit Asenovgrad. Bashkë me ekipin ai pastroi emalin, rivendosi copëzat që mungonin dhe lyri me flori..

28.12.19 11:25 |

Manastiri i Baçkovos ruan kryevepra të çmueshme të pikturimit të krishterë

Brenda mureve të Manastirit të Baçkovos “Fjetja e Hyjlindëses”, që ngrihen në zemrën e malit Rodopa, ruhet një histori shekullore. Këtu mbahen të gjalla tri kultura – bizantine, gjeorgjiane dhe bullgare. Historia e manastirit daton që nga viti 1083, kur u..

22.12.11 09:28 |
Всички новини: днес | вчера