Eмисия новини
от часа

Sofja nuk ka diskutuar ndonjë non-paper të BE-së me Shkupin

Autoritetet bullgare në asnjë mënyrë nuk kanë marrë pjesë në përgatitjen e një dokumenti për zgjidhjen e mosmarrëveshjes midis Sofjes dhe Shkupit. Këtë e deklarua nga Ministria e Jashtme Bullgare për agjencinë BGNES në lidhje me publikime në..

15.09.21 10:25 |
Velisllav Minekov dhe Irena Stefoska

Planifikohet intensifikim i marrëdhënieve kulturore bullgaro-maqedonase

Ministrat e Kulturës të Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut u takuan në Sofje. Profesorët Velisllav Minekov dhe Irena Stefoska theksuan se ruajtja e trashëgimisë kulturore është një përparësi për të dy vendet, kështu që ata do të mbështesin..

01.06.21 10:22 |

Përkrahje për Republikën e Maqedonisë së Veriut në BE por vetëm në zbatimin e marrëveshjes

Mezi 5.8 për qind nga bullgarët përkrahin mundësinë që Republika e Maqedonisë së Veriut të bëhet anëtare e BE-së edhe nëse marrëdhëniet e saj me Bullgarinë nuk janë të rregulluara plotësisht. Këtë e tregon një anketim i “Gallëp Interneshënëll”...

13.11.20 12:07 |
Ekaterina Zaharieva

Në Shkup do të mbahet forum për Ballkanin Perëndimor në kuadrin e Procesit të Berlinit

Zëvendës kryeministrja dhe ministre e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva ndodhet për vizitë në Shkup ku në kuadrin e kryesisë së përbashkët të Procesit të Berlinit nga Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut zhvillohen dy veprimtari – forumi për Ballkanin..

09.03.20 10:39 |
Всички новини: днес | вчера