Eмисия новини
от 08.00 часа

Mësimi në distancë është problematik

Mësimi në distancë thellon pabarazitë arsimore, përkeqëson njohuritë e fëmijëve dhe kërcënon të rrisë numrin e nxënësve të cilët e braktisin shkollën. Kjo ndodhi pavarësisht përpjekjeve dhe përshtatjes së shpejtë të mësuesve, tregon një analizë e..

23.07.21 13:10 |

Dorëzuan çmimet “Pitagor”

Për herë të 13-të Ministria e Arsimit dorëzoi çmimet “Pitagor” për kontributin në zhvillimin e shkencës bullgare. Dr. Venelin Todorov dhe Dr. Maria Ivanovska u vlerësuan në kategorinë "Shkencëtar i Ri". Todorov merret me modelim..

25.05.21 12:18 |
Nikollaj Denkov

Ministria e Arsimit shpalli katër prioritete

Ministri i përkohshëm i arsimit Nikollaj Denkov njoftoi si prioritet bazë të Ministrisë përfundimin me sukses të vitit shkollor, provimet e maturës shtetërore, vlerësimin e jashtëm kombëtar të nxënësve dhe pranimin e tyre në shkollat pas mbarimit..

17.05.21 13:32 |
Krasimir Vëllçev

Ministri i arsimit ofron për të alternuar mësimin në internet me të në shkollë

Mësimi në internet duhet të alternohet me mësim në dhomat e klasës në mënyrë që mësimi në distancë të mos jetë më shumë sesa 2-3 javë. Ky është propozimi i Ministrisë së Arsimit, tha para Nova TV ministri i arsimit Krasimir Vëllçev. Javën e..

12.11.20 11:06 |

Saktësuan kushtet dhe rendin e kalimit drejt formës së mësimdhënies në distancë

Shkollat mund të kalojnë drejt mësimdhënies në distancë pasi marrin leje nga Ministri i Arsimit me propozim të drejtorëve të shkollave, bëri të ditur Ministria e Arsimit, transmetoi BTA. Propozimi për këtë formë të mësimdhënies do të bëhet..

26.10.20 11:05 |

Shteti financon studime për pasojat e pandemisë

11 projekte për studime shkencore bullgare mbi probleme të shkaktuara nga koronavirusi do të financohen me 850 000 euro nga Ministria e Arsimit. Studimet janë në dy drejtime. Njëri janë eksperimentet, të cilat u përkasin problemeve..

27.07.20 19:29 |

Tri janë variantet për nisjen e vitit shkollor

Varësisht nga situata epidemike Ministria e Arsimit po përgatitet për tri variante të mundshme për fillimin e vitit të ri shkollor. I pari është që viti ë fillojë me prani të pjesshme në klasë – nxënësit do të frekuentojnë shkollën me ndërresa sipas..

09.07.20 07:57 |

Rekomandojnë shtyrjen e mbrëmjeve të maturës

Për shkak të rritjes së numrit të të infektuarve me Covid-19 Ministria e Arsimit rekomandon shtyrjen e mbrëmjeve të maturës dhe zhvillimin e tyre pas 30 qershorit, kur skadon gjendja e jashtëzakonshme epidemike. Nga Ministria komentuan për BNR-në se..

23.06.20 16:54 |

Ratifikuan marrëveshjen për shërbime konsulence me BNRZH

Kuvendi Popullor ratifikoi marrëveshjen për ofrimin e shërbimeve të konsultimit ndërmjet Ministrisë së Arsimit dhe Bankës Ndërkombëtare për Rindërtim dhe Zhvillim (BNRZH), e cila është një nga pesë institucionet e Bankës Botërore. Kështu parlamenti..

29.05.20 10:52 |

Shкollat e së dielës mund të aplikojnë për financim në internet

Aplikimi për përfshirje në listën e shkollave bullgare të së dielës, të cilat punojnë jashtë shtetit, tashmë mund të bëhet dhe në mënyrë elektronike, informuan nga Ministria e Arsimit. Në sajtin e Ministrisë në seksionin “Për bullgarët jashtë..

15.01.20 17:31 |
Всички новини: днес | вчера