Eмисия новини
от часа

Pentagoni arriti marrëveshje me Lockheed Martin për avionët bullgarët F-16

Marrëveshja ndërmjet kompanisë amerikane Lockheed Martin dhe Forcave Ajrore të SHBA-së për prodhimin e avionëve gjuajtës F-16 Block 70 ishte e pritur, komentuan nga Ministria e Mbrojtjes. Afati i shpallur për ekzekutim – janari 2027, është..

03.04.20 20:03 |

Kryeministri i Bullgarisë bisedoi me kancelarin e Austrisë

Në një bisedë telefonike kryeministri Bojko Borisov diskutoi me kancelarin e Austrisë Sebastian Kurc mundësinë që Bullgaria të furnizojë veshje mbrojtëse Austrinë. Zoti Borisov theksoi, se kjo do të bëhet e mundshme pasi do të kënaqen nevojat e  spitaleve..

27.03.20 12:05 |
Krasimir Karakaçanov

Sofja ka lejuar fluturimin e një avioni rus me pajisje antiraketore për në Serbi

Ministria e Punëve të Jashtme njoftoi se Ministri i mbrojtjes Krasimir Karakaçanov ka lejuar që një avion rus, i cili transporton raketa nga më modernet anti-ajrore ruse për në Serbi, të fluturojë mbi territorin e Bullgarisë. Pas lejes së ministrit dhe..

20.02.20 14:17 |
Krasimir Karakaçanov

Vetëm dy janë ofertat reale për makinat luftarake të këmbësorisë

4 oferta mori Ministria e Mbrojtjes për 150 makinat e reja për këmbësorinë. Vetëm dy prej tyre – ajo e firmës amerikano-zvicerane “Xhenerëll Dajnamiks” dhe ajo finlandeze “Patria” do të vazhdojnë sepse morën në konsideratë shumën nga 740 milion euro..

18.12.19 16:44 |

Bullgaria ua dërgoi SHBA-ve shumën e plotë për tetë avionët F-16

Ministria e Mbrojtjes ka dërguar tërë shumën me përmasë 1.2 mlrd dollarë amerikanë në përputhje me kontratat ndërkombëtare për furnizimin e shtatë avionëve F-16 Block 70 nga ana e qeverisë së SHBA-së dhe të pajisjeve përkatëse. Me këtë hap pala bullgare..

12.08.19 15:50 |
Ministria e Mbrojtjes në Sofje

Bullgaria kërkon oferta për teknikë luftarake për Forcat Tokësore

Ministria e Mbrojtjes informoi se ka kërkuar oferta për furnizimin e makinave luftarake për Forcat Tokësore Bullgare. Për pjesëmarrje në projekt janë ftuar katër kompani ARTEC GmbH (Gjermani), Patria (Finlandë), NEXTER Group (Francë) и General..

06.08.19 13:55 |

Bullgaria do të disponojë tetë gjuajtësit amerikanë F-16 pesë vjet pas lidhjes së marrëveshjes

Ministria e Mbrojtjes publikoi në sajtin e vet përgjigje të disa pyetjeve të Presidentit lidhur me marrëveshjet për furnizimin e tetë gjuajtësve të rinj F 16 Block 70 për nevojat e Ushtrisë Bullgare me vlerë 1.1 mlrd euro pa TVSH-në me pagim paraprak 100..

25.07.19 16:00 |

Parlamenti miratoi lëshimin e një shume suplementare nga buxheti për blerjen e gjuajtësve të rinj

Parlamenti aktualizoi buxhetin e shtetit për vitin 2019 dhe shtoi shpenzimet buxhetore të Ministrisë së Mbrojtjes me 1.07 miliard euro. Aktualizimi i buxhetit ka për qëllim të sigurohet blerja e 8 aeroplanëve luftarakë nga tipi i ri për forcat e armatosura..

19.07.19 16:28 |
Всички новини: днес | вчера