Eмисия новини
от 21.00 часа

Deri në fund të muajit priten dhe vaksinat e para kundër koronavirusit

Shtabi Operativ Kombëtar konfirmoi masat anti-epidemike të propozuara dje - lokalet e natës, restorantet dhe qendrat e mëdha tregtare të mbeten të mbyllura deri më 31 janar, fëmijët deri në klasën e 4 të kthehen në shkollë më 4 janar, si dhe..

17.12.20 15:30 |

Në Bullgari 98 për qind nga njerëzit me HIV/SIDA janë të përfshirë në terapi

Më 1 dhjetor shënojnë Ditën Botërore për Luftimin e SIDA-së. Sivjet ajo kalon nën moton “Solidaritet global, shërbim i zhdërvjellët”. Pavarësisht nga avancimi në luftimin e kësaj sëmundjeje tinëzare, HIV vazhdon të jetë një nga problemet kryesore..

01.12.20 13:49 |

Forcat e opozitës kritikojnë masat anti-covid të qeverisë

Protestë të qytetarëve përpara Ministrisë së Shëndetësisë provokoi një tension të shkurtër në kryeqytet. Shkaku për pakënaqësinë qenë masat e qeverisë kundra pandemisë, të cilat protestuesit i përcaktojnë si joadekuate. Në një intervistë për Radion..

12.11.20 07:05 |
Marijana Nikollova

Hotelet janë gati të pranojnë të sëmurë nga koronavirusi

Hotelierët do të ofrojnë hotele të zbrazëta gjatë stinës dimërore, ku të vendosen të sëmurë nga koronavirusi. Kështu ata do të mund ta ndihmojnë sistemin shëndetësor në situatën e rëndë pandemike, Ideja është që të mos arrihet në ndërtimin e..

04.11.20 10:26 |

Rritje rekorde e pacientëve me Covid-19 dhe e vdekjeve

Një rritje rekorde e pacientëve të sëmurë nga koronavirusi gjatë 3 ditëve të fundit me 220 të prekur në çdo 100 mijë veta dhe një rritje e madhe e rasteve me vdekje me rreth 50% - këto të dhëna u parashtruan në brifingun e Ministrisë së Shëndetësisë...

29.10.20 14:34 |

Organizata të pacientëve ngulin këmbë që kujdesi për të sëmurët kronikë të mos ndalet

Disa organizata të pacientëve në Bullgari dënuan urdhrin e ministrit të shëndetësisë Kostadin Angellov për ndërprerjen e pranimit të planifikuar dhe të operacioneve të planifikuara në spitalet në vend. Organizatat insistojnë..

26.10.20 19:41 |

Këshillat e ekspertëve përkrahin mbajtjen e maskave në të hapur

Këshillat e ekspertëve të epidemiologjisë dhe të sëmundjeve infektive pranë Ministrisë së Shëndetësisë përkrahin mbajtjen e maskave në të hapur. Kjo u bë e qartë pas mbledhjes së sotme online. Ekspertët diskutuan mundësinë për uljen e karantinës së..

20.10.20 14:12 |

10 tetori është Dita Evropiane e Dhurimit dhe Transplantimit

Në lidhje me Ditën Evropiane të Dhurimit dhe Transplantimit të Organeve Ministria e Shëndetësisë njoftoi se gjatë këtij viti ka pasur katër situata të dhuruesve pas vdekjes së trurit. Aktualisht për transplantim në vendin tonë kanë nevojë 1145..

10.10.20 13:47 |

Investitorë hoqën dorë nga projekti të shesin ilaçe nga makina të veçanta

U hoq vendimi qeveritar me të cilën u përkrah një projekt investues për 10 milion euro për shitjen e ilaçeve nga makina të veçanta në vendbanimet ku nuk ka farmaci. Qëndrimi i Ministrisë së Shëndetësisë ndaj projektit është negativ dhe sipas..

29.09.20 13:16 |

Gjoba për mos mbajtjen e maskave në veprimtari politike

Organizatorët e disa veprimtarive politike publike do të marrin akte për shkeljen administrative të masave antepidemike të vendosura në vend kundër Covid-19, informojnë nga Ministria e Shëndetësisë. Sanksione duhet të paguajnë organizatorët e..

28.09.20 19:19 |
Всички новини: днес | вчера