Eмисия новини
от 22.00 часа
Mustafa Karadajë

Një përkthim i pasaktë skandalizoi DPS

Një përkthim i pasaktë i asaj që tha udhëheqësi i Lëvizjes për të Drejtat dhe Liritë - DPS Mustafa Karadajë në takimin e tij me Kryetarin e Parlamentit Turk provokoi reagime të ashpra në Bullgari. Këtë e komentoi para BNR eurodeputeti Illhan Kyçuk...

10.06.21 10:29 |

Kënde të historisë bullgare u hapën në Taraklija

Bullgarët në rajonin Taraklija do të jenë më afër historisë bullgare. Këndet muzeore të historisë, kulturës dhe letërsisë bullgare u hapën solemnisht në licetë “Shën Paisij Hilendarski” në fshatin Korten dhe “Ivan Vazov” në qytetin e Taraklisë. U..

22.03.21 19:36 |

Kënde për historinë bullgare do të ketë në 7 shkolla moldaviane

Dashuria, patriotizmi dhe krenaria për të përcaktuar veten si bullgarë janë karakteristike për bashkatdhetarët tanë në të gjithë botën. Është tepër prekëse kur dëgjosh sesi u dridhet zëri i tyre kur flasin për Nënën Bullgari. Me një ngazëllim të..

08.03.21 07:15 |

Bullgarët në Moldavi i bënë homazhe Vasil Levskit

Në Taraklia, Tvardica, Kajraklia, Korten, Stojanovka, Parkani, në kryeqytetin e Moldavisë dhe në vendbanime të tjera ku jetojnë bullgarët, u nderua heroi kombëtar i Bullgarisë Vasill Levski me rastin e 148 vjetorit të vdekjes së tij. Para..

19.02.21 14:45 |

Si një super grup bullgar pushtoi rok-klasifikimet në Greqi dhe Portugali

Një këngë e grupit bullgar Intelligent Music Projekt kryesoi klasifikimet në tri radiostacione greke, kurse kiliani Ronald Ronnie Romero, vokalist dhe front men i formacionit, u bë numër një në Portugali. Në thelbin e këtyre ngjarjeve është..

18.02.21 08:05 |

Bullgaria livron 427 000 euro për projekte për zhvillim në katër shtete

Qeveria vendosi që Bullgaria të financojë tetë projekte me vlerë 333 000 euro në Maqedoninë e Veriut. Ato janë për ndihmë në procesin arsimor gjatë pandemisë për fëmijë nga familje të dobëta sociale nga regjioni i Manastirit, Përlepit dhe..

10.02.21 17:42 |

Bullgaria mbështet arsimin dhe kulturën e bullgarëve në Moldavi

Bullgaria lëshon 157 000 euro për zhvillimin e arsimit dhe të kulturës së bullgarëve në Moldavi. Në vitin 2021 qeveria bullgare ka ndërmend të financojë 10 projekte në kuadrin e programeve: “Gjuhë dhe kulturë amtare jashtë kufirit” dhe “Bashkëpunim..

03.02.21 14:28 |

Parlamenti hodhi poshtë idenë e një letërnjoftimi “Bullgar” për bullgarët jashtë vendit

Parlamenti vendosi t'i japë fund praktikës së rivalidimit të dokumenteve personale bullgare të shpallura të pavlefshme që janë deklaruar më parë të humbura ose të vjedhura. Vendimi u miratua me pranimin, në lexim të dytë, të ndryshimeve në Ligjin..

18.11.20 13:59 |

Bullgaria – një ëndërr e realizuar për studentët nga Ukraina dhe Moldavia

Më 29 tetor shënohet Dita e Bullgarëve Besarabë . Ky komunitet historik (sot në kufijtë e Moldavisë dhe të Ukrainës) jo vetëm që ka ruajtur vetëdijen bullgare mbi 200 vjet, por dhe ka kontribuar  për ndërtimin e shtetit bullgar dhe formimin e Forcës..

29.10.20 06:10 |

Bullgaria i dërgoi Moldavisë ndihmë në luftimin e Covid-19

Republika e Moldavisë mori nga qeveria bullgare ndihmë humanitare për luftimin e Covid-19. Pakoja e destinuar për institucionet mjekësore moldaviane përfshin 500 kostume mbrojtëse, 500 syze dhe 500 maska. Vlera e tyre e përbashkët është 22 728..

26.05.20 20:26 |
Всички новини: днес | вчера