Eмисия новини
от 20.00 часа

Gjuhën e përparëseve zbulon një ekspozitë në Plovdiv

Muzeu Etnografik Rajonal në Plovdiv tregon mënyrën e jetesës, mentalitetin dhe kulturën e bullgarëve nga fillimi i shekullit të XIX deri në vitet e 30-të të shekullit XX. Vizituesit e ekspozitës “Përparësja – simbol dhe apotropaik” mund t’u kënaqen..

18.04.22 07:15 |

Emigrantët bullgarë si ambasadorë shpirtërorë

21 maji është dita botërore e cila i kushtohet larmisë kulturore - ditë në të cilën përmes iniciativave të ndryshme tregohet ndjeshmëri, respekt dhe pranim i kulturave të ndryshme kombëtare. Në ditët tona ambasadorët më të fortë të kulturës..

21.05.21 09:10 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера