Eмисия новини
от часа

Bullgaria do të blejë automjete luftarake “Strajkër”

Blerja e mjeteve të reja luftarake “Strajkër” për Forcat Tokësore është një nga synimet e përcaktuara në Projektin për shpenzime investimi, miratuar nga Këshilli i Ministrave. Projekti “Blerja e pajisjeve bazë luftarake për ndërtimin e grupeve..

22.09.23 09:36 |
Admirali Emill Eftimov

Luftanijet ruse janë tërhequr nga zona bullgare në Detin e Zi

Aktualisht nuk ka prani të luftanijeve ruse në zonën ekonomike bullgare në Detin e Zi. Kështu ka thënë shefi i mbrojtjes, admirali Emill Eftimov. Sipas tij, forcat ruse janë tërhequr pas veprimeve parandaluese të marinës bullgare dhe NATO-s. “E..

20.09.23 18:21 |

Bullgaria, Greqia, Rumania dhe Kroacia miratuan një deklaratë për Shengen

Konektiviteti i fortë dhe efikas kërkon infrastrukturë të zhvilluar mirë dhe lëvizje të papenguar të njerëzve dhe mallrave. Pranimi i Bullgarisë dhe Rumanisë në Shengen do të kontribuojë në rritjen e qëndrueshmërisë dhe prosperitetit në të gjithë..

20.09.23 09:44 |

Do të ndërtojnë një bazë të përhershme ushtarake të NATO-së në Bullgari

Një qytet i tërë i vogël në të cilin do të jetojnë ushtarët e aleatëve të NATO-së, nga grupi ndërkombëtar luftarak në territorin e Bullgarisë, do të ndërtohet nga Ministria e Mbrojtjes deri në vitin 2025. Kostoja e parashikuar është të paktën 50..

14.09.23 11:49 |

Ministritë e mbrojtjes të Bullgarisë dhe Ukrainës do të nënshkruajnë një memorandum synimi

Një memorandum synimi ndërmjet Ministrisë së Mbrojtjes së Bullgarisë dhe Ministrisë së Mbrojtjes së Ukrainës u miratua sot, më 13 shtator, nga Këshilli i Ministrave. Ai do të nënshkruhet nga ministri i mbrojtjes Todor Tagarev. Memorandumi përcakton..

13.09.23 15:34 |

U diskutua kontributi i Maqedonisë së Veriut në masat për forcimin e krahut lindor

Ministri i mbrojtjes Todor Tagarev u takua me ambasadoren e Republikës së Maqedonisë së Veriut Agneza Rusi Popovska, njoftoi Ministria e Mbrojtjes. Të dy u shprehën të kënaqur për bashkëpunimin e mirë dhe dialogun intensiv politik në fushën e..

25.08.23 17:05 |
Ministri Tagarev

Ministri i mbrojtjes nuk përjashton një konfrontim mes Rusisë dhe NATO-s në Detin e Zi

Ne nuk mund të përjashtojmë një përplasje midis NATO-s dhe Rusisë në Detin e Zi, por kërkojmë të shmangim përshkallëzimin. Kjo do të varet nga veprimet e Moskës. Rusia provokon vazhdimisht NATO-n, duke përfshirë edhe zgjerimin e zonës në të cilën..

18.08.23 11:14 |
Këshilli i Ministrave

Bullgaria mbështet garancitë ndërkombëtare për sigurinë e Ukrainës

Bullgaria do të bashkohet me përpjekjet e vendeve të G-7 për të ofruar mbështetje afatgjatë për sigurinë e Ukrainës, vendosi qeveria. Sofja i jep mbështetje politike dhe praktike Ukrainës, e cila, me kundërshtimin e saj ndaj agresionit rus, kontribuon..

17.08.23 08:41 |

Ministria e Mbrojtjes po monitoron situatën në Detin e Zi

Një ditë pasi një anije ruse hapi zjarr paralajmërues ndaj një anijeje tregtare në Detin e Zi në afërsi të Zonës Ekonomike Bullgare, kërcënimet për sigurinë e transportit detar në rajon po rriten. Nga Ministria e Mbrojtjes njoftoi para BNT se situata..

14.08.23 14:42 |

1/3 e bullgarëve duan të kthehen në kohët e para vitit 1989

Pyetjes: “Nëse do të mund të zgjidhnit, në cilën periudhë historike do të dëshironit të jetonit?”, 32.6% treguan kohën e socializmit. 28.1% zgjedhin demokracinë e hershme pas vitit 1989. Këtë e tregojnë të dhënat e një sondazhi përfaqësues bërë nga..

13.08.23 08:55 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна