Eмисия новини
от 05.00 часа

Sezoni i ri i koncerteve të Filarmonisë së Plevenit

Në sezonet e fundit, Filarmonia e Plevenit po përfshin në afishen e saj gjithnjë e më shumë projekte që realizon së bashku me institucione të ndryshme muzikore, solistë dhe dirigjentë të njohur. Midis tyre janë "Le të dëgjojmë kinema" një..

15.09.22 14:26 |

Debutim i sopranos Sonja Jonçeva në Japoni nën drejtimin e Najden Todorov

Më 2 korrik në skenën e sallës prestigjioze “Bunka Kajkan” në Tokio do të debutojë sopranoja bullgare me famë botërore Sonja Jonçeva . Arie të operave nga Vinçenco Belini, Xhuzepe Verdi dhe Xhakomo Puçini do të tingëllojnë nën drejtimin e..

02.07.22 07:25 |

Maestro Najden Todorov: Njeriu kudo mund të krijojë çudira

Filarmonia e Sofjes do të mbajë një koncert në sallën e Vjenës Musikverein. Në programin e Orkestrës Simfonike Kombëtare nën drejtimin e dirigjentit Najden Todorov është suita groteske  “Xha Ganjo” nga klasiku bullgar  Veselin Stojanov dhe..

17.05.22 09:24 |

Misioni i njerëzve të artit është të shpëtojnë

Në kohët e vorbullës së zhvillimeve, askush nuk e ka të drejtën të tërhiqet në një kullë prej qelqi dhe të shikojë nga lartësia e saj mashtruese se çfarë po ndodh me një shpirt të hequr. Debati nëse artistët dhe intelektualët duhet të qëndrojnë..

27.03.22 11:15 |

Dirigjenti Najden Todorov zëvendëson shënimet me nota me fjalë në “Fryma e engjëjve”

Cila është e përbashkëta midis muzikës klasike, fantastikës dhe kohës së kaluar në fluturim? Përgjigjen e kësaj pyetjeje e jep përmbledhja debutuese me tregime “Fryma e engjëjve” e drejtorit të Filarmonisë së Sofjes - dirigjenti Najden Todorov ...

28.08.21 11:25 |

Najden Todorov: “Rezultati i mirë vjen vetëm kur talenti është i gërshetuar me disiplinë”

Drejtori i Filarmonisë së Sofjes Najden Todorov u kthye nga Stambolli, ku drejtoi një koncert të orkestrës së Filarmonisë “Borusan” me soliste violinistja virtuoze Midori. “Jam shumë i lumturuar nga kontakti im personal me Midorin dhe për këtë se ajo..

30.11.20 12:09 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера