Çfarë i uruan vetes politikanët bullgarë Ditën e Lindjes së Krishtit

Duke vënë në dukje se po përfundon një vit i vështirë, politikanët bullgarë shprehën shpresën para BNR-së se viti i ardhshëm do të jetë më i mirë. Gazetarja Maria Filema tregon se cilat janë shpresat e tyre. “Kaskada e zgjedhjeve duhet të..

25.12.22 14:31 |
Nikollaj Denkov

Mundësia për të formuar një kabinet nuk është e madhe, por ekziston

Akademiku Nikollaj Denkov, i propozuar për kryeministër nga “Po e vazhdojmë ndryshimin”, i ftoi grupet parlamentare në një takim duke bërë përpjekje për të konverguar qëndrimet për prioritetet kombëtare. Të gjithë formacionet përveç “Vëzrazhdane” iu..

16.12.22 15:37 |

Kuvendi Popullor nuk arriti të zgjedhë një kabinet të rregullt

Në ditën e 73-të pas zgjedhjeve të parakohshme parlamentare, përfaqësuesit e popullit nuk arritën të zgjidhnin një qeveri të rregullt dhe mandati i parë eksplorues i dhënë GERB-SDS mbeti i paplotësuar. Projket-kabineti i neurokirurgut Prof...

15.12.22 15:47 |

Buxheti i vitit 2023 ishte tema kryesore e bisedimeve midis BSP-së dhe “Ngritjes bullgare”

Gjatë takimit me deputetët nga “Ngritja bullgare” për çështjet që kanë të bëjnë me buxhetin, kryetarja e BSP-së Kornelija Ninova bëri thirrje për një marrëveshje për ndryshime të arsyeshme ndërmjet leximit të parë dhe të dytë të buxhetit. Synimi është..

18.11.22 17:58 |

Bullgaria nuk do të blejë më lëndë bërthamore ruse

Të kërkohen alternativa të lëndës bërthamore ruse për Centralin Atomik Elektrik “Kozlloduj” dhe ai të furnizohet deri në prill 2024, vendosi parlamenti. Propozimi i GERB-SDS u mbështet nga “Po e vazhdojmë ndryshimin”, “Ngritja bullgare” dhe..

09.11.22 15:02 |

Deputetët vendosën se Bullgaria do të dërgojë ndihmë ushtarake për Ukrainën

Gati pesë orë u nevojitën deputetëve për të vendosur që shteti ynë të japë ndihmë ushtarake dhe teknike Ukrainës. Propozimi i GERB-SDS dhe “Bullgaria Demokratike” u miratua me 175 vota “pro”, 49 “kundër” dhe një abstenim. BSP dhe “Vëzrazhdane” votuan..

03.11.22 15:26 |

Polemika rreth projekteve për ofrimin e armëve për Ukrainën

Projekt-rezolutat e “Bullgarisë Demokratike” dhe GERB për ofrimin e ndihmës ushtarake për Ukrainën, të paraqitura në parlament, ndezën debate të nxehta politike. Ato u diskutuan në një këshill të kryetarëve në Kuvendin Popullor. Sipas debatuesve, tema..

25.10.22 19:53 |

DPS është forca e parë politike e votës bullgare jashtë vendit

Me 100% protokolle të përpunuara të komisioneve zgjedhore sektoriale të bullgarëve që kanë votuar jashtë vendit, në vendin e parë është “Lëvizja për të Drejta dhe Liri” (DPS) me 31,80% të votave, e dyta është “Po e vazhdojmë ndryshimin”..

03.10.22 16:17 |

Me protokolle 100% të përpunuara, GERB-SDS është forca e parë politike

7 parti dhe koalicione pritet të formojnë Parlamentin e ri të 48-të të Bullgarisë pas zgjedhjeve të parakohshme parlamentare të 2 tetorit. Të dhënat e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve të datës 03.10.2022, orës 15:00, kur janë përpunuar 100%..

03.10.22 15:52 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна