Eмисия новини
от 08.00 часа
Bust-monumenti i Kapedanit Petko Vojvoda në fshatin e lindjes Doganhisar

Nderojmë kujtimin e Kapedanit Petko Vojvoda

Lindur në fshatin Doganhisar, Trakia e Egjeut, Petko Kirkov u bë kaçak në moshë të hershme dhe organizoi një çetë në mbrojtje të bullgarëve, grekëve dhe madje turqve të padrejtë. Ai mori pjesë aktive në vitet e luftërave çlirimtare, si dhe pas kësaj. Në..

07.02.21 15:36 |

Filluan Ditët Evropiane të Trashëgimisë

Në Bullgari filluan Ditët Evropiane të Trashëgimisë. Fillimi i festimeve u vu me hapjen e ekspozitës “Skica krijuese”, kushtuar 100 vjetorit të lindjes së shkrimtarit Nikollaj Hajtov, autor i romaneve dhe i tregimeve historike, kushtuar maleve Rodope...

05.09.19 10:39 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера