Eмисия новини
от 12.00 часа

Sofja është për integrim të shpejtë evropian të fqinjëve të saj duke respektuar të drejtat e bullgarëve

Integrimi evropian i Ballkanit Perëndimor është i një rëndësie të drejtpërdrejtë për mjedisin në të cilin Bullgaria funksionon dhe zbaton politikën e saj të jashtme, tha në qytetin Sandanski, Bullgari Jugperëndimore, ministri në detyrë i jashtëm..

20.03.23 13:31 |
Eli Cohen (majtas) dhe Nikollaj Millkov

Bullgaria dhe Izraeli do të festojnë 80 vjetorin e shpëtimit të hebrenjve bullgarë

Ministri i Jashtëm Nikollaj Millkov foli në telefon me homologun e tij izraelit, Eli Cohen. Ata kanë diskutuar për marrëdhëniet e partneritetit dypalësh dhe ndërkombëtar. Kanë shqyrtuar gjithahstu mundësitë për thellimin e bashkëpunimit në..

08.02.23 10:39 |

MPJ: Nuk ka të dhëna për bullgarë të lënduar nga tërmeti në Turqi

Në këtë fazë nuk ka raportime për shtetas bullgarë të lënduar nga tërmeti në Turqi, njoftoi Ministria e Punëve të Jashtme. Sipas informacioneve nga komuniteti i mërgimtarëve në zonën e fatkeqësisë, bullgari me shtetësi të dyfishtë me banim në..

07.02.23 16:24 |
Ministri Nikollaj Millkov

Ka komplikime në organizimin e zgjedhjeve jashtë vendit

Ministri i jashtëm Nikollaj Millkov raportoi për politikën e jashtme të qeverisë së përkohshme. Prioriteti i parë ishte organizimi i zgjedhjeve më 2 tetor. Ato u zhvilluan në mënyrë të qetë, pa ankesa, në 755 qendra votimi, në 62 vende dhe 178 000..

27.01.23 13:41 |

Sofja informon BE-në për përkeqësimin e situatës së bullgarëve maqedonas

Ministri i Jashtëm Nikollaj Millkov i informoi në Bruksel kolegët e tij nga Këshilli për Politikët e Jashtme të BE-së për përkeqësimin e situatës në Maqedoninë e Veriut të qytetarëve maqedonas me identitet bullgar. Millkov theksoi incidentin e..

24.01.23 10:21 |
Ministri Millkov

Nuk do të humbasim fondet nga programi për mbështetjen e organizatave bullgare jashtë vendit

Nuk do të humbasim mjetet shtesë, deri në 200 000 leva (100 000 euro), në kuadër të Programit për mbështetjen e organizatave dhe mediave bullgare jashtë vendit, vuri në dukje në një konferencë për shtyp në Ministrinë e Punëve të Jashtme, Ministri..

15.12.22 20:15 |

Komisioni Evropian nuk i ka marrë parasysh të gjitha shënimet bullgare për Maqedoninë e Veriut

“Ne po punojmë për çështjet e hapura në mënyrë që Maqedonia e Veriut të vazhdojë rrugën e saj drejt BE-së. Por ne po luftojmë për të ruajtur të drejtat e njerëzve me vetëdije bullgare, për të garantuar të drejtat e tyre dhe interesin kombëtar..

14.10.22 15:03 |

MPJ i falënderon komunitetet bullgare jashtë vendit për ndihmën e tyre në zhvillimin e zgjedhjeve

Në një fjalim drejtuar komuniteteve bullgare jashtë vendit, të publikuar në faqen e Ministrisë së Punëve të Jashtme, ministri i jashtëm nga qeveria e përkohshme Nikollaj Millkov i falënderoi ato për ndihmën e dhënë në organizimin e zgjedhjeve..

10.10.22 19:19 |
Ministri Millkov

Ministri i Jashtëm: Kërkesa për anëtarësim të përshpejtuar të Ukrainës në NATO është një nismë e rrezikshme

Ministri i Punëve të Jashtme nga qeveria teknike, Nikollaj Millkov, e cilësoi si një nismë të rrezikshme dhe "pak paraprake" deklaratën me të cilën liderët e 9 vendeve nga Evropa Qendrore dhe Lindore mbështesin pranimin e përshpejtuar të Ukrainës..

05.10.22 16:38 |

Rezultatet e referendumeve në territoret e okupuara të Ukrainës shqetësojnë autoritetet në Bullgari

Referendumet e mbajtura në katër rajonet e pushtuara në Ukrainë, si dhe pritshmëria e aneksimit të tyre, krijojnë shqetësime shtesë midis pushtetarëve në Bullgari. Kjo u bë shkak për mbledhjen e djeshme të Këshillit të Sigurimit, të kryesuar nga..

30.09.22 10:23 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна