Eмисия новини
от 16.00 часа
Bojko Borisov

Thellohet bashkëpunimi me ShBA-në

“Bullgaria dhe ShBA-ja janë aleate dhe partnere strategjike. Bashkëpunimi dypalësh ka tendencë për thellim të mëtejshëm.” Këtë e tha kryeministri Bojko Borisov në një takim video me liderët e organizatave të hebrenjve në ShBA-në në kundrinë..

20.10.20 11:08 |

Mesazh i ministrit të jashtëm bullgar në lidhje me përvjetorin e 75-të të OKB-së

Nga ne varet e ardhmja e OKB-së, tha në një video mesazh në lidhje me përvjetorin e 75-të të themelimit të OKB-së zëvendës kryeministrja dhe ministre e jashtme bullgare Ekaterina Zaharieva. Ajo theksoi rolin e OKB-së gjatë këtyre viteve të kaluara si për..

23.09.20 18:28 |

Bullgaria është një shtet me qeverisje elektronike të zhvilluar shumë mirë

Bullgaria është në vend të 44 ndër 193 shtete në Indeksin për zhvillim të qeverisë elektronike (EDGI), tregon një raport i OKB-së. Për herë të parë vendi ynë hyn në kategorinë “shkallë shumë e lartë e zhvillimit të qeverisjes elektronike”, ndër..

21.09.20 15:58 |
Bojko Borisov

Kryeministri Bojko Borisov mori pjesë online në Asamblenë e përgjithshme të OKB-së

“Rendi ditor për zhvillim të qëndrueshëm deri në vitin 2030” është shumë i rëndësishëm për Bullgarinë, si çelës për përballimin e pabarazive dhe arritjen e një shoqërie prosperuese dhe paqësore, tha Kryeministri Bojko Borisov para takimit për..

18.09.20 18:32 |

Kryeministri do të kryesojë delegacionin bullgar për Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së

Kryeministri Bojko Borisov do të kryesojë delegacionin bullgar e cila do të marrë pjesë në punën e sesionit të 75-të të rregullt të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, vendosi qeveria. Në delegacion përfshihen edhe zëvendëskryeministrja dhe..

16.09.20 14:38 |
Pllamen Rusev

OKB-ja zgjodhi një platformë bullgare për forumin e vet vjetor

Për herë të parë në historinë e vet 75 vjeçare OKB-ja, Asambleja e Përgjithshme dhe aktivitetet që e shoqërojnë në nivel të lartë do të zhvillohen në mënyrë virtuale. Për këtë qëllim OKB-ja zgjodhi platformën elektronike TheVirtual.Show ,..

08.09.20 16:19 |

Bullgaria shënoi përvjetorin e 65-të të anëtarësisë së saj në OKB

Më 26 qershor mbushen 65 vjet nga anëtarësia e Bullgarisë në OKB. Me këtë rast në oborrin e MPJ-së u zhvillua një ceremoni solemne, në të cilën nën tingujt e himneve të OKB-së dhe të Bullgarisë u ngrit flamuri i kaltër i OKB-së, i cili do të..

26.06.20 19:27 |

Bullgaria është zgjedhur për anëtare të Këshillit Ekonomik dhe Social të OKB-së

Bullgaria ishte zgjedhur për anëtare të Këshillit Ekonomik dhe Social pranë OKB-së për periudhën 2021-2023. Në votimin e fshehtë të zhvilluar në Nju Jork më 17 qershor në kuadrin e sesionit të 74-të të Asamblesë së OKB-së, kandidatura e vendit tonë ka..

18.06.20 14:22 |

Presidenti Rumen Radev mori pjesë në një forum të OKB-së për zhvillimin në kushtet e Covid-19

Përfundimet kryesore për krizën e tanishme janë se masat restriktive nuk duhet të shkelin të drejtat kryesore të njeriut, masat sociale duhet t’i ndihmojnë me kohë nevojtarët, ndërsa instrumentet financiare t’u drejtohen atyre, të cilët do të jenë..

28.05.20 20:19 |

Bullgaria është vend me nivel shumë të lartë të zhvillimit njerëzor

Bullgaria është ndër vendet me nivel shumë të lartë të zhvillimit njerëzor, transmetoi BGNES. Në listën e indeksit të zhvillimit njerëzor (Human Development Index) nga 189 shtetet gjithsej vendi ynë është i 52-ti me rezultat 0.812. Kjo evidentohet në..

09.12.19 12:09 |
Всички новини: днес | вчера