Eмисия новини
от 18.00 часа

Deri në fund të vitit 2024, Bullgaria do të investojë më shumë se 2,3 miliardë dollarë në mbrojtjen e saj

Sipas të dhënave të NATO-së, Bullgaria këtë vit do të investojë 2,18 për qind të Produktit të saj të Brendshëm Bruto (PBB) në mbrojtje, sipas dokumenteve të shpërndara nga aleanca në prag të takimit të liderëve të vendeve të paktit. Forumi do të..

18.06.24 11:28 |

Banka Botërore ul parashikimin e saj për rritjen e Produktit të Brendshëm Bruto bullgar me 0.3%.

Banka Botërore parashikon një përmirësim më të përmbajtur të rritjes ekonomike të Bullgarisë këtë vit dhe në vitin 2025. Në raportin e fundit “Perspektiva Ekonomike Globale”, institucioni pret një përshpejtim të lehtë të rritjes së PBB bullgar nga..

12.06.24 10:27 |

Në fillim të vitit 2024, ekonomia raporton rritje të dobët me rënie të importeve dhe eksporteve

Në tremujorin e parë të vitit 2024, produkti i brendshëm bruto (PBB) u rrit me 1.8% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2023. Parashikimet e para ishin për një rritje prej 1.7%, sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave. PBB e..

07.06.24 11:56 |

Pasiguria gjeopolitike dhe kërkesa e reduktuar ndërkombëtare po zvogëlojnë PBB-në

Rritja reale e prodhimit të brendshëm bruto (PBB) në Bullgari për vitin 2023 do të jetë 1,8% krahasuar me 3,9% në vitin 2022. Rritja përcaktohet kryesisht nga rritja e konsumit privat dhe eksporteve pozitive neto. Ndryshimi i inventareve ka një..

26.01.24 14:47 |
Bogdan Bogdanov

Që të jetë konkurrues Bashkimi Evropian, Bullgaria dhe Rumania duhet të jenë në Shengen

Së bashku me biznesin dhe dhomat dypalëshe të tregtisë, sot duam të themi qartë se zhvillimi ekonomik dhe siguria e Evropës varen nga integrimi i plotë i Bullgarisë dhe Rumanisë në Shengen dhe në Eurozonë. Kështu deklaroi ministri i ekonomisë dhe..

23.11.23 14:14 |

Komisioni Evropian parashikon një ngadalësim të rritjes ekonomike të Bullgarisë

Rritja ekonomike e Bullgarisë pritet të ngadalësohet në vitin 2023, sipas parashikimit ekonomik të vjeshtës të Komisionit Evropian. Pas ecurisë së mirë në vitin 2022, eksportet do të tkurren këtë vit për shkak të uljes së kërkesës së jashtme. Edhe..

15.11.23 16:03 |

PBB-ja u rrit me 1.7% në tremujorin e tretë

Rritja e Produktit të Brendshëm Bruto (PBB) në vendin tonë po ngadalësohet në tremujorin e tretë të vitit 2023 me bazë vjetore, ndërsa ritmi i rritjes tremujore ruhet, sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave . Në tremujorin e..

14.11.23 16:43 |

Buxheti 2024 - mollë sherri ose pengesë e pakapërcyeshme për pushtetarët

Ministri i financave Asen Vasilev në fund të javës së kaluar prezantoi parametrat e buxhetit për vitin 2024. U bë e qartë nga sa më sipër se të ardhurat e këtij viti nuk do të përmbushen me 2.3 miliardë leva, ndërsa shpenzimet me 1 miliard leva...

14.11.23 13:01 |

Filluan përgatitjet për miratimin e buxhetit të shtetit për vitin 2024

Qeveria në një mbledhje të jashtëzakonshme miratoi paketën e ligjeve që i dërgoi Kuvendit Popullor në lidhje me miratimin e buxhetit për vitin 2024. Ministri i financave Asen Vasilev parashikon në buxhetin e vitit 2024 inflacion ndërmjet 3 dhe..

06.11.23 15:43 |

Në Ditën e Iluministëve të Popullit protestojnë punonjësit në institucionet kulturore

Punonjësit e institucioneve kulturore nga i gjithë vendi po protestojnë para Bibliotekës Metropolitane në Sofje dhe në qytetet e rajonit, duke kërkuar rritje të pagave. Në Ditën e Iluministëve të Popullit, njerëz nga muzetë, bibliotekat,..

01.11.23 14:53 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна