Eмисия новини
от 20.00 часа

Ulje dramatike ekonomike prej 10% gjatë tremujorit të dytë

Gjatë tremujorit të dytë ekonomia bullgare u tkurr 10% në krahasim me tre muajit e parë të vitit dhe shënoi uljen më dramatike sipas bazës vjetore prej 8.5% që nga viti 1997. Të dhënat e Institutit Kombëtar të Statistikave janë për periudhën e..

04.09.20 13:48 |

Bullgaria është ndër vendet në Evropën Juglindore që harxhojnë më shumë mjete për shkak të koronavirusit

Kriza ekonomike në Bullgari po thellohet, ndërsa vendi radhitet ndër shtetet që harxhojnë më shumë mjete financiare për shkak të koronavirusit. Prandaj pritet që rimëkëmbje ekonomike të jetë më e ngadaltë dhe më e vështirë pas tkurrjes së..

08.08.20 11:09 |

Borxhi i jashtëm i Bullgarisë është pakësuar për një vit me 330 mln euro

Borxhi i jashtëm bruto (privat dhe shtetëror) po ulet. Në fund të majit borxhi i jashtëm bruto është 33,974 mlrd euro, që është një ulje prej 1%, ose 330.2 mln euro. Kështu ai përbën 59,9% prej PBB-së së parashikuar të vendit për këtë vit, tregojnë..

29.07.20 19:29 |

Prognoza ekonomike e BE-së për Bullgarinë në kushtet e Covid-19

Produkti i brendshëm bruto i Bullgarisë  gjatë vitit 2020 do të tkurret 7,1%, kurse në vitin 2021 do të kthehemi tek rritja me 5.3%, tregon prognoza verore ekonomike e Komisionit Evropian. Gjatë majit Brukseli prognozonte ulje në ekonominë tonë 7,2%..

07.07.20 14:10 |

2.5% rritje e prodhueshmërisë gjatë tremujorit të parë

Bullgarët krijojnë nga 9.46 euro prej PBB-së së vendit për një orë pune, bëri të ditur Instituti Kombëtar i Statistikave. Gjatë tremujorit të parë PBB-ja e një nëpunësi është rritur 2.5% sipas bazës vjetore deri në 3848 euro. Punonjësit në..

04.06.20 16:39 |

KE: Rritja e ekonomisë bullgare do të vonohet

Komisioni Evropian prognozon se gjatë viteve 2020 dhe 2021 ekonomia e Bullgarisë do të vazhdojë të rritet me ritme të moderuara, por do të ketë një vonim të konsiderueshëm. Gjatë vitit të kaluar rritja e Produkti të Brendshëm Bruto të vendit..

13.02.20 14:12 |
Instituti për një ekonomi të tregut

Në bazë të treguesve ekonomikë Bullgaria është mes 30-40 vendeve të para në botë

Gjatë vitit 2019 produkti i brendshëm bruto i Bullgarisë është 2.5 herë më i madh   nga produkti i brendshëm bruto gjatë vitit 1987, që është më i miri nga koha e socializmit. Kundrejt vitit më të keq nga tranzicioni, viti 1997, produkti i..

02.01.20 16:45 |
Kryeministri Borisov

Bullgaria shpreson tek PBB-ja më e lartë dhe të ardhurat buxhetore

Bullgaria është e treta në BE për nga borxhi i ulët i jashtëm, tha Kryeministri Bojko Borisov. Në fillim të mandatit të qeverisë së tij borxhi ka qenë 31% prej PBB-së, ndërsa deri në fund të mandatit është planifikuar që të kufizohet deri në 19,5%. Ndër..

31.10.19 12:40 |
Banka Popullore Bullgare

Banka Popullore Bullgare i bën revizion tempit të rritjes së PBB-së

Tempi i rritjes së Produktit real të Brendshëm Bruto të Bullgarisë gjatë vitit 2019 të bëhet 3.7%, duke shënuar një përshpejtim në krahasim me vitin 2018, kur rritja ishte 3.1%. Këtë e parashikon Banka Popullore Bullgare në pasqyrën e saj ekonomike për..

21.08.19 11:33 |

PBB-ja e Bullgarisë rritet, saldoja tregtare është pozitive

Gjatë tremujorit të dytë të këtij viti Produkti i Brendshëm Bruto (PBB) i Bullgarisë është rritur me 3.3% në krahasim me tremujorin e vitit 2018, bëri të ditur Instituti Kombëtar i Statistikave. Gjatë tremujorit të dytë të vitit 2019 PBB-ja ka tejkaluar..

14.08.19 13:16 |
Всички новини: днес | вчера