Eмисия новини
от 15.00 часа

Bullgaria u afrohet standardeve të NATO-së: 2% prej PBB-së për mbrojtje

Bullgaria ka parashikuar 1,61% prej produktit të vet të brendshëm bruto për mbrojtje. Kjo do të thotë – 927 mln. dollarë për vitin 2019. Rritja është 0,3% krahas vitit 2014, kur Sofja ka harxhuar për këtë qëllim 639 mln. dollarë, ose 1,31% prej..

25.06.19 14:06 |
Kolazh: Sillvija Petrova

Brenda 10 viteve të fundit biznesi softuerik në Bullgari shënon një rritje

Biznesi softuerik në Bullgari është sektori, i cili është më mirë i zhvilluar në industrinë IT në Bullgari, 10 vjet pasi vendi u bë anëtar i BE-së. Këtë e tregojnë të dhënat e kompanisë së pavarur konsultuese CBN Pannoff, Stoycheff&Co , e cila që..

09.02.17 12:30 |

Eleonora Negullova: Anëtarësimi i Bullgarisë në BE-në reflektoi në mënyrë të favorshme mbi aftësinë konkurruese të biznesit të vogël dhe të mesëm

Aderimi i Bullgarisë me BE-në para 10 vitesh ndikoi në mënyrë të shumanshme mbi biznesin e vogël dhe të mesëm. Për disa firma u hapën horizonte të reja dhe ato filluan të shfrytëzojnë mundësitë e tregut unik. Të tjerë nuk disponuan kapacitetin e..

07.02.17 11:32 |

Borxhi publik po rritet, por mbetet një prej borxheve më të ulëta në Evropë

Nuk ka shtet në botë, me disa përjashtime, i cili të mos ketë borxh publik. Borxhet më të mëdha në botë i kanë shtetet më të fuqishme në drejtim ekonomik – SHBA për shembull. Mirëpo, kjo nuk i shqetëson as autoritetet në Uashington, as bankat, as..

02.02.17 13:50 |

Anëtarësia e Bullgarisë në BE jep perspektivë për biznesin bullgar

Aderimi i Bullgarisë në BE ndikoi pozitivisht ekonominë tone dhe Produkti i Brendshëm Bruto u rrit pothuaj tri here për 10 vitet e fundit, tha Drejtori i Agjencisë Bullgare të Investimeve Stamen Janev. Duhet të them, se kur Bullgaria u bë anëtare e..

17.01.17 13:29 |
Sipas kryetarit të Qendrës për zhvillim ekonomik Georgi Prohaski gjatë tremujorit të parë të këtij viti do të ketë rritje ekonomike prej 0.5-1 për qind.

Gjallërimi në ekonominë bullgare po vazhdon

Ekonomia bullgare del ngadalë dhe vështirë nga kriza. Ky është përfundimi i një raporti të Qendrës për zhvillim ekonomik për gjendjen e zhvillimit ekonomik të vendit gjatë tre muajve të parë të vitit. Rritja gjatë vitit do të jetë e dobët, sepse ka mjaftë..

03.05.11 11:57 |
Всички новини: днес | вчера