Eмисия новини
от 08.00 часа
Krasimira Filipova

Bullgaria insiston për më shumë se dy prokurorë evropianë

Kryeprokurorja evropiane Laura Kjoveshi u takua me zëvendës kryeprokuroren bullgare Krasimira Filipova, transmetoi BTA. Filipova rikujtoi pozitën e kryeprokurorit Ivan Geshev se duke marrë parasysh punën që duhet të kryhet në Bullgari dy..

26.10.20 17:57 |

Rezoluta e Parlamentit Evropian – shpresë për protestuesit dhe tmerr për pushtetarët

Bullgaria do të jetë në qendër të vëmendjes së Parlamentit Evropian ditën e hënë, kur do të shihet nëse rezoluta e votuar më 1 tetor në Komisionin e Lirive Civile, Drejtësisë dhe Punëve të Brendshme do të marrë dritë jeshile edhe në sallën plenare...

03.10.20 16:04 |
Radan Kënev

Institucionet evropiane janë të detyruara të shikojnë Bullgarinë

Në Parlamentin Evropian u paraqitë kërkesë për debate rreth krizës institucionale në Bullgari të përkrahur nga 55 eurodeputetë. Këtë e tha në një intervistë për BNR eurodeputeti Radan Kënev, i cili theksoi, se “nuk ka logjikë politike të evitojmë..

17.08.20 12:04 |

Një plan efikas kombëtar – kushti i ri për marrjen e parave evropiane

Ngjarjet në Bullgari rezonojnë fort në Evropë. Shumë shqetësues është fakti se po vazhdon të flitet kaq shumë për korrupsionin dhe shpërdorimet me mjetet evropiane - kjo hedh hije mbi pozitën tonë në Bashkimin Evropian dhe mbase do të ndikojë dhe mbi..

22.07.20 15:54 |
Bojko Borisov

Kryeministri premtoi që transportuesit bullgar të mos diskriminohen në BE

Kryeministri Bojko Borisov bisedoi me përfaqësues të transportuesve mbi tekstet e Pakos Mobilitet. Pozita bullgare është që kamionët të mos kthehen në shtetin ku janë të regjistruara në një periudhë të caktuar. Duhet të ruhet konkurrenca në sektorin e..

17.06.20 15:47 |

Bullgarët nuk janë të kënaqur nga demokracia në Bullgari, por janë të kënaqur nga ajo në BE

55 për qind nga bullgarët nuk janë të kënaqur nga demokracia në Bullgari. Në të njëjtën kohë 59 për qind nga bashkatdhetarët tanë shprehin kënaqësi nga anëtarësimi i vendit në BE. Këtë e tregojnë të dhënat e anketimit të Parlamentit Evropian “Barometër..

10.12.19 18:48 |
Maria Gabriel

Maria Gabirel hoqi dorë nga mandati i vet i eurodeputetit

Maria Garbiel, e cila është në krye të listës së partisë GERB për Parlamentin Evropian, deklaroi se heq dorë nga mandati i saj si eurodeputete, që të bëhet komisionarë evropiane. Kështu eurodeputete bëhet Liljana Pavllova, e cila është e shtatë në..

03.06.19 19:08 |

Presidenti kontrolloi organizimin e zgjedhjeve evropiane

Në lidhje me zgjedhjet e ardhshme për parlament evropian presidenti Rumen Radev u takua me përfaqësues të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve. Kreu i shtetit diskutoi domosdoshmërinë për uljen e numrit të fletëvotimeve të pavlefshme, garantimin e..

10.05.19 16:42 |

Bullgaria në prag të një fushate të ashpër për zgjedhjet për Parlament të ri Evropian

Ditën e premte, më 26 prill, në Bullgari fillon fushata paraelektorale për deputetë në Parlamentin Evropian (PE). Vetë zgjedhjet do të zhvillohen më 26 maj dhe janë të katërtat në vend pas atyre nga vitet 2007, 2009 dhe 2014. Për 17 mandatet e Bullgarisë..

24.04.19 14:33 |

Prognoza për rezultatet e zgjedhjeve për Parlamentin e ri Evropian

Parlamenti Evropian publikoi këto prognoza për shpërndarjen e vendeve në Parlamentin e ardhshëm Evropian, pas votës më 26 maj. Llogaritjet e reja janë në bazë të 751 vendeve, duke pasur parasysh shtyrjen e afatit të Brexit-it. Sipas prognozës për..

18.04.19 13:20 |
Всички новини: днес | вчера