Eмисия новини
от часа

Agjencia “Trend” regjistroi stanjacion në qëndrimet publike dhe politike

Pamja e qëndrimeve të opinionit shoqëror është statike. Mbështetja elektorale për partitë dhe vlerësimi i institucioneve shtetërore janë të ngjashme me rezultatet e një sondazhi në korrik, sipas të dhënave të Agjencisë “Trend”. GERB mbetet forca e..

14.09.23 09:37 |
Rosica Mateva

Kandidatët politikë regjistrohen për zgjedhjet lokale deri më 13 shtator

42 parti dhe 8 koalicione paraqitën dokumentet për pjesëmarrje në zgjedhjet lokale. U regjistruan 24 parti dhe 3 koalicione. Për pjesën tjetër po kontrollohen nënshkrimet e zgjedhësve dhe dokumentacioni shoqërues. Regjistrimi do të përfundojë deri më..

11.09.23 13:50 |
Kornelija Ninov

Kryetarja e BSP-së, Kornelija Ninova: Ndryshimi i festës kombëtare cenon reformën kushtetuese

“Një fillim i rremë dhe shpifje e idesë së reformës kushtetuese”. Me këto fjalë kryetarja e Partisë Socialiste Bullgare (BSP), Kornelija Ninova, përcaktoi propozimin e  "Po e vazhdojmë ndryshimin - Bullgaria Demokratike" (PP-DB) për ta bërë 24 majin..

24.07.23 15:14 |
Asen Vasilev

Buxheti 2023 është gati, Asen Vasilev premtoi një deficit prej 3%

Projektbuxheti për vitin 2023 është gati. Këtë e ka bërë të ditur ministri i financave Asen Vasilev. Projektligji do të publikohet për konsultim publik dhe do të hyjë në parlament në fillim të korrikut. Në kuadër të Forumit të IV-të Ekonomik të..

27.06.23 14:58 |

Fati i Monumentit të Ushtrisë Sovjetike ndau përsëri qytetarët e kryeqytetit më 9 maj

Pjesëmarrësit në të ashtuquajturin procesion të "Regjimentit të Pavdekshëm" e mbajtën aksionin e tyre pavarësisht ndalimit të kryetares së Bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova. Ngjarja shënon fitoren mbi fashizmin. Nën masa jashtëzakonisht të..

09.05.23 13:26 |
Kornelija Ninova

Kornelija Ninova: BSP nuk është një parti pa perspektivë

Liderja e Partisë Socialiste Bullgare (BSP), Kornelija Ninova, raportoi në një konferencë se partia njëqindvjeçare e ka ruajtuar rezultatin e saj nga zgjedhjet e mëparshme, duke marrë pothuajse 9% të votave në një situatë "në të cilën kishte një..

04.04.23 17:25 |

BSP ia dha prokurorisë ministrin е punës dhe politikës sociale në detyrë

Partia Socialiste Bullgare (BSP) ka paraqitur kallëzim në prokurori kundër ministrit të punës dhe politikës sociale në detyrë Llazar Llazarov për shkak të dyshimeve për keqpërdorim të fondeve evropiane. Sipas socialistëve, paratë janë..

26.01.23 14:52 |

Përpjekjet e së majtës për të formuar një qeveri dështuan

Në takimin e lidershipit në parlament mes Partisë Socialiste Bullgare (BSP), GERB, Lëvizjes për të Drejtat dhe Liritë (DPS) dhe "Ngritja Bullgare" nuk u arrit marrëveshje. "Po e vazhdojmë ndryshimin", "Bullgaria Demokratike" dhe "Vëzrazhdane" nuk..

20.01.23 14:03 |
Georgi Svilenski nga BSP ia kthen mandatin e paplotësuar për formimin e qeverisë presidentit Rumen Radev. Tani është radha e kreut të shtetit.

Kolaps i përpjekjeve për krijimin e qeverisë - po tani ku?

Zgjedhjet e parakohshme tashmë janë të sigurta pasi partia politike BSP e zgjedhur nga presidenti, ktheu mandatin e tretë eksplorues të paplotësuar. "Ai u quajt në mënyra të ndryshme - teknik, krize, etj., por doli të ishte më tepër një mollë e..

29.07.22 13:22 |

Ata që largohen nga qeveria, si dhe të tjerët, nuk duan zgjedhje të parakohshme

Pas këshillit drejtues të tri partive të mbetura në qeveri “Po e vazhdojmë ndryshimin”, Partia Socialiste Bullgare (BSP) dhe “Bullgaria Demokratike”, Kryeministri Kirill Petkov tha se do të bëjnë gjithçka që është në fuqinë e tyre që Bullgaria të..

09.06.22 09:27 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна