Eмисия новини
от 05.00 часа
Kristijan Vigenin

Partia Socialiste Bullgare kërkoi dëgjimin e kryeministrit në parlament

Partia Socialiste Bullgare(PSB)në opozitë   kërkoi dëgjim parlamentar të kryeministrit Bojko Borisov për bisedimet me Republikën e Maqedonisë së Veriut. Zëvendës kryetari i parlamentit nga kuota e PSB Kristijan Vigenitn insistoi që parlamenti të..

13.11.20 11:57 |

Partia Socialiste Bullgare është kundër hapjes së negociatave për anëtarësim evropian të Republikës së Maqedonisë së Veriut

“Nuk ka kusht sesi Bullgaria të pranojë të hapen negociatat për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në BE.” Kjo theksohet në pozitën e Zyrës Ekzekutive të Partisë Socialiste Bullgare, njoftojnë nga qendra e shtypit të partisë në opozitë. Sipas..

07.11.20 14:27 |
Rosen Millanov

Skandal parlamentar për refuzimin e mbajtjes së maskave

Pavarësisht nga rastet në rritje të Covid-19 dhe nga shtrëngimi i masave antiepidemike, deputetët në parlamentin bullgar refuzojnë në mënyrë demonstrative të mbajnë mjete personale mbrojtëse në sallën plenare. Kështu ata japin një shembull të keq..

23.10.20 16:32 |

Për shkak të Covid-19 aktualizojnë planin kombëtar kundër epidemisë së gripit

Brenda një muaji qeveria do të aktualizojë dhe do të aplikojë Planin Kombëtar të Gatishmërisë për Pandeminë e Gripit. Këtë e votoi parlamenti me 170 vota “pro”, zero “kundër” dhe një të abstenuar. Propozimi u bë nga Partia Socialiste Bullgare..

22.10.20 15:46 |

Shtabi Paraelektoral Kombëtar i Partisë Socialiste Bullgarë fillon punë këtë javë

Këtë javë Shtabi Paraelektoral Kombëtar i Partisë Socialiste Bullgare (BSP) fillon punë. Ai u zgjodh nga Këshilli Kombëtar i BSP-së me kryetar të tij Georgi Svilenski. Kështu BSP po hyn në fushatën paraelektorale dhe deklaron para shoqërisë se..

19.10.20 03:15 |
Kornelija Ninova

Partia Socialiste Bullgare do të përgatitet për zgjedhjet parlamentare me përgjegjësi

“Shkojmë në zgjedhjet parlamentare me përgjegjësi pa premtuar gjëra popullsitë.” Këtë e tha kryetarja e PSB Kronelija Ninova në mbledhjen e parë të Këshillit Kombëtar të partisë. Liderja shtoi se duhet të filloi përgatitja e partisë për hartimin e..

11.10.20 16:29 |

Partia Socialiste Bullgare nuk pranon përmendjen e Konventës së Stambollit në rezolutën e PE

Në pozitën e Këshillit Kombëtar të Partisë Socialiste Bullgare (PSB) në opozitë cilësohen si të papranueshme apelet për ratifikimin e Konventës së Stambollit në rezolutën e Parlamentit Evropian për superioritetin e ligjit tek ne. PSB e konsideron..

11.10.20 15:56 |
Nadja Klisurska

Puna e bullgarëve është shumë e nënvlerësuar

Partia Socialiste Bullgare (BSP) ngul këmbë që paga minimale gjatë vitit 2021 të jetë 409 euro dhe jo 332 euro, siç propozon qeveria, tha në Parlament deputetja nga e majta Nadja Klisurska. Pagat në Bullgaria janë nga 4 deri në 6 herë më të ulëta..

09.10.20 18:02 |
Aleksandër Andreev

Zëdhënësi i Komisionit Qendror Zgjedhor bëhet kryetar i tij

Aleksandër Andreev u zgjodh kryetar i Komisionit Qendror Zgjedhor. Për të votuan deputetët e partisë GERB, të Patriotëve të Bashkuar, të partisë “Volja” dhe katër deputetë të pavarur. Partia Socialiste Bullgare votoi “kundër” ndërsa Lëvizja për të..

09.10.20 12:19 |

Zënkë verbale në parlamentin bullgar për shkak të rezolutës së Parlamentit Evropian

Rezoluta e miratuar nga Parlamenti Evropian për superioritetin e ligjit në Bullgari provokoi shkëmbimin e deklaratave në Kuvendin Popullor. Dragomir Stojnev nga Partia Socialiste Bullgare tha, se Evropa tregoi, se demokracia bullgare është e..

09.10.20 11:57 |
Всички новини: днес | вчера