Eмисия новини
от 01.00 часа

PSB deshi që parlamenti të informohet për aeroplanët e rinj F-16

Shumica në parlament hodhi poshtë kërkesën e Partisë Socialiste Bullgare (PSB) për dëgjimin e kryeministrit Bojko Borisov dhe zëvendëskryeministrit dhe ministër të mbrojtjes Krasimir Karakaçanov në sallën plenare. Javën e kaluar PSB deshi që të dy..

07.10.20 13:31 |

Njerëz të njohur nuk gjetën vend në organin drejtues të Partisë Socialiste Bullgare

Zëri i opozitës së brendshme në Partinë Socialiste Bullgare do të dëgjohet më pak pasi socialistë të afirmuar nuk gjetën vend në Këshillin Kombëtar të partisë. Kjo u bë e qartë gjatë kongresit të 50 të partisë, në të cilin u shpallën rezultatet e..

27.09.20 15:04 |

Partia Socialiste Bullgare është gati me plan alternativ të qeverisjes

“Partia Socialiste Bullgare do të punojë që të bëhet forca e parë politike. Tashmë partia disponon plan alternativ për qeverisjen e Bullgarisë.” Këtë e tha liderja e partisë Kornelija Ninova para kongresit të 50-të jubilar. 793 delegatë u mblodhën..

26.09.20 13:37 |

Komisioni për Çështjet Ligjore hodhi poshtë rregullat e partisë GERB për mënyrën e zgjedhjes së deputetëve në Kuvendin e Madh Popullor

Në mbledhjen e sotme Komisioni për Çështjet Ligjore pranë parlamentit diskutoi propozimet e partisë GERB për ndryshime në Kodin Elektoral. Deputetët përkrahën që Komisioni Qendror Zgjedhor të blejë ose të marrë me qira makina për votim. U përkrah..

15.09.20 17:58 |
Kornelija Ninova

Kornelija Ninova fiton zgjedhjet për kryetar të Partisë Socialiste Bullgare

Në zgjedhjen e parë të drejtpërdrejtë të kryetarit të Partisë Socialiste Bullgare Kornelija Ninova fiton 81.5 për qind nga votat. Kështu ajo mbetet në krye të partisë edhe gjatë 4 viteve të ardhshme. Aktiviteti zgjedhor ishte 67.1 për qind. Në..

13.09.20 16:11 |

Socialistët bullgarë zgjedhin lider të ri

Anëtarët e Partisë Socialiste Bullgare më 12 shtator zgjedhin kryetar të ri të partisë. Për herë të parë në historinë e partisë lideri zgjidhet me votim të drejtpërdrejtë . Kandidatët janë katër – liderja e deritanishme Kornelija Ninova,..

12.09.20 17:39 |

Socialistët bënë thirrje simpatizantët e tyre të marrin pjesë në protestën më 2 shtator

Në një mbledhje të përbashkët udhëheqja e Partia Socialiste Bullgare (PSB) dhe grupi parlamentar i “Partisë Socialiste Bullgare për Bullgarinë” shprehën përkrahje për protestat e shtetasve bullgarë me kërkesë për dorëheqjen e qeverisë dhe kryeprokurorit,..

01.09.20 18:07 |

Ndryshimet në Kodin Zgjedhor u miratuan nga komisioni juridik

Komisioni juridik pranë Kuvendit Popullor pranoi propozimet e GERB-it për ndryshime në Kodin Zgjedhor. Partia në pushtet propozoi korrigjime të cilat parashikojnë zgjedhjen mazhoritare të gjysmës së deputetëve në Kuvendin e Madh Popullor si dhe..

01.09.20 16:18 |

Tridhjetë vjet pas zjarrvënies ish shtëpia e Partisë Komuniste Bullgare u bë përsëri dëshmitare e protestave

Data 26 gusht 1990 mbetet përgjithmonë në historinë e Bullgarisë me zjarrvënien e njërit prej simboleve të pushtetit në vend - godina e ish Partisë Komuniste Bullgare. 10 muaj pas rrëzimit nga pushteti të liderit Todor Zhivkov, qytetarët ende..

26.08.20 14:50 |

GERB nisi konsultime për Kushtetutën e re

GERB nisi konsultime me partitë parlamentare për thirrjen e Kuvendit të Madh Popullor dhe për miratimin e Kushtetutës së re. Brenda ditës kryetarja e grupit parlamentar të GERB-it Daniella Daritkova , kryetarja e Kuvendit Popullor Cveta..

25.08.20 12:26 |
Всички новини: днес | вчера