Eмисия новини
от 04.00 часа

Partia Socialiste Bullgare kërkon hetim të marrëveshjes me Bankën e Parë të Investimeve

Partia Socialiste Bullgare (BSP) në opozitë kërkon që të krijohet një Komision i përkohshëm pranë Parlamentit për shkak të marrëveshjes mes Bankës Bullgare për Zhvillim dhe Bankës së Parë të Investimeve. Vendimi u mor në mbledhjen në..

14.06.20 12:03 |

Socialistet do të zgjedhin lider të ri më 12 shtator

Shumica në Këshillin Kombëtar të Partisë Socialiste Bullgare (BSP) vendosi që zgjedhjet e drejtpërdrejta për kryetar të partisë të zhvillohen më 12 shtator, ndërsa balotazhi eventual – më 19 shtator. Disa ditë më vonë – më 26 dhe 27 shtator do të..

13.06.20 16:15 |

Koronavirusi mbylli parlamentin bullgar

Për shkak të pandemisë së koronavirusit parlamenti bullgar ndërpreu seancat e rregullta. Deputetët do të mblidhen vetëm në lidhje me legjislacionin e lidhur me gjendjen e jashtëzakonshme vendosur në vend dhe për votimin e ndryshimeve të ngutshme normative...

26.03.20 13:43 |
Daniella Daritkova

Partia GERB nuk do të kërkojë shkarkim të Presidentit

Partia në pushtet GERB nuk do të nisë apo të përkrahë veprime për shkarkimin e presidentit Rumen Radev nga detyra. Bullgaria nuk do të fitojë asgjë nga një luftë ndërmjet institucioneve. “Nuk do të investojmë në kundërshtimin politik dhe nuk do të..

07.02.20 19:04 |
Kryetarja e Partisë Socialiste Bullgare Kornelija Ninova

Nisin konsultimet për mocionin e mosbesimit kundër qeverisë

Qeveria ka dështuar sa i përket politikës ekologjike, mendon Partia Socialiste Bullgare. Për këtë arsye socialistët fillojnë konsultime me grupet e tjera parlamentare për mocion mosbesimi kundër kabinetit. Argumentet e tyre kryesore janë:..

16.01.20 11:22 |

Forcat parlamentare deklaruan synimet e tyre për sezonin e ri politik

Nga partia në pushtet GERB paralajmëruan se tensioni në fillim të këtij viti kërkon që të tregohet vullnet për unitet dhe dialog ndërmjet forcave të ndryshme politike. GERB do të punojë për kthimin e krizës me mungesën e ujit të pijshëm në qytetin..

15.01.20 14:57 |

Partia Socialiste Bullgare propozon që financimi i mediave publike të lidhet me produktin e brendshëm bruto

24 milion euro për Radion Kombëtare Bullgare dhe 36 milion euro për Televizionin Kombëtar Bullgar – ato janë shumat e parashikuara për mediat publike në buxhetin shtetëror për vitin 2020. Partia Socialiste Bullgare propozoi një model të ri të..

05.12.19 18:11 |

Bullgarët nuk presin tronditje të brendshme politike

52 për qind nga bullgarët nuk mendojnë se ka nevojë për zgjedhje të parakohshme parlamentare, tregon një anketimi i Agjencisë “Trend” bërë pas zgjedhjeve vendore në Bullgari. Mezi 16 për qind nga të anketuarit shprehen për zgjedhje të parakohshme. Puna e..

22.11.19 11:24 |

186 euro prag të varfërisë dhe 112 euro pension minimal për stazh miratoi parlamenti

Kuvendi Popullor miratoi në lexim të parë Buxhetin e Sigurimit Shtetëror Shoqëror për vitin 2020 me votat e deputetëve të Partisë GËRB dhe të Patriotëve të Bashkuar. Partia Socialiste Bullgare dhe Lëvizja për të Drejtat dhe Liritë nuk përkrahën buxhetin e..

12.11.19 18:54 |

Rezultatet zyrtare: fituesi në balotazhin e zgjedhjeve vendore është GERB

Sipas të dhënave zyrtare të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve pas përpunimit të informacionit të ardhur nga të gjitha pikat e votimit, në raundin e dytë të zgjedhjeve lokale të zhvilluar dje në Bullgari, partia në pushtet GERB ka fituar garën për..

04.11.19 10:12 |
Всички новини: днес | вчера