Eмисия новини
от 06.00 часа

Partia GERB me kryetarë bashkie në tri qytetet më të mëdha në Bullgari

Sipas të dhënave të Exit-Poll-eve të të gjitha agjencive sociologjike partia qeverisëse GERB fiton në raundin e dytë të zgjedhjeve lokale vendet e kryetarëve të bashkive në tri qytetet më të mëdha në Bullgari. Opozitarët nga Partia Socialiste Bullgare..

03.11.19 21:33 |

Partia GERB pa shumicë të pavarur në Këshillin Bashkiak të Sofjes

Partia GERB nuk do të ketë shumicë të pavarur në Këshillin e ri Bashkiak, dhe do të disponojë 27 nga 61 këshilltarë gjithsej. Këtë e tregojnë rezultatet definitive nga zgjedhjet në kryeqytet. Për formimin e shumicës së pavarur janë të domosdoshëm 31..

29.10.19 16:27 |

Përkrahja e zgjedhësve ndaj partisë GERB mbetet e lartë, por votuesit kërkojnë ndryshim

48% prej votuesve kërkojnë që ndonjë forcë të re politike të ndërmarrë qeverisjen e Bullgarisë, tregon studimi i fundit sociologjik i bërë gjat shtatorit të 2019-ës nga agjencia “Alpha Research”. 33% e të anketarve përkrahin partinë në pushtet..

18.09.19 14:52 |

Fillimi i sesionit të ri parlamentar – në përputhje me pritjet për një vjeshtë të nxehtë politike

Fjalimi tepër kritik i presidentit Rumen Radev drejtuar popullit dhe i lexuar në tribunën parlamentare, me të cilin ai akuzoi qeverinë se do të mbetet në histori si qeveria e vetme që nuk ka diskutuar programin e vet me Kuvendin, provokoi reagime..

04.09.19 15:33 |

Barometër Bullgaria: Në qoftë se zgjedhjet janë sot – GERB do të ketë 22%, Partia Socialiste Bullgare - 16,9%

Forca politike drejtuese mbetet GERB me pozita relativisht stabile (22%). Tradicionalisht pas saj është Partia Socialiste Bullgare me 16,9%. Për momentin nuk vihet re një dinamikë në “gërshërën” e përkrahjes midis të dyja forcave politike të regjistruara..

19.08.19 12:41 |
Qendra e Studimeve Trend

Shumica e bullgarëve mendojnë se qeveria do të përfundojë mandatin e saj të plotë

Shumica e bullgarëve – 57% presin se qeveria e GERB-it do të përfundojë mandatin e vet të plotë. Të dhënat e agjencisë “Trend” tregojnë se kabineti aktual sipas qytetarëve është pa alternativë. Shpjegimi për ketë rezultat të anketës është se partia..

22.07.19 11:58 |

Në lexim të parë Parlament hodhi poshtë votimin me makina

Në zgjedhjet vendore dhe parlamentare të mos votohet me makina. Këtë e vendosi në lexim të parë Kuvendi Popullor me votat e deputetëve nga Partitë GERB, “Patriotë të Bashkuar” dhe “Volja”. Mundësia të votohet me makina ruhet vetëm për zgjedhjet..

16.07.19 17:18 |
Kuvendi Popullor

BSP kthehet në Parlament

Grupi parlamentar i Partisë Socialiste Bullgare (BSP) kthehet në Parlament. Socialistët do të marrin pjesë në mbledhjen plenare nesër, por që sot do të përfshihen në punën e komisioneve parlamentare. Vendimi për kthimin e tyre u mor nga Këshilli..

29.05.19 12:20 |

Liderja e BSP-së Kornelija Ninova dha dorëheqje

Nën presionin e opozitës së brendshme partiake liderja e socialistëve Kornelija Ninova dha dorëheqje para Këshillit Kombëtar të Partisë Socialiste Bullgare (BSP). Ajo kërkoi thirrjen e një kongresi të shpejtë, i cili të miratojë ndryshime në Rregulloren..

28.05.19 15:36 |
Ilijan Vasilev dhe Andrej Rajçev

Liria e presidentit të ri të marrë vendime të pavarura nga NATO-ja dhe BE-ja do të jetë zero

Presidenti i pestë i Bullgarisë Rumen Radev kaloi pragun e Presidencës me pamjen e një politiku me orientim prorus për shkak të deklaratave të tij në fushatën paraelektorale dhe para mediave të huaja, se sanksionet evropiane kundër Rusisë duhet të..

23.01.17 14:09 |
Всички новини: днес | вчера