Eмисия новини
от 02.00 часа
Ambasadorja e Shqipërisë në Bullgari Donika Hoxha

Bullgaria dhe Shqipëria janë duke shqyrtuar furnizime eventuale të vaksinave kundër Covid-19

Bullgaria ka marrë vendim politik për të studiuar mundësitë për sigurimin e vaksinave kundër Covid-19 për shtetet e Ballkanit Perëndimor dhe të Partneritetit Lindor, ndër të cilat është edhe Shqipëria. Këtë e tha Ministri bullgar i Shëndetësisë..

13.01.21 18:28 |

Bullgaria do të sigurojë vaksina për shtetasit maqedonas

Bullgaria do të përpiqet të sigurojë vaksina për shtetet nga Ballkani Perëndimor dhe Partneriteti Lindor. Kjo do të ndodhë pasi kënaqen nevojat e Bullgarisë dhe në përputhje me kushtet e marrëveshjeve me Komisionin Evropian, vendosi qeveria...

22.12.20 13:06 |

Ballkani Perëndimor dhe Partneriteti Lindor janë me përparësi në mbështetjen nga ana e Bullgarisë

Në vitin 2020, Bullgaria mbështeti 18 vende për sa i përket ndihmës zyrtare të zhvillimit me mbi 5.5 milion leva (2.8 milion euro). Një pjesë e konsiderueshme e ndihmës u shpërnda në vendet e Ballkanit Perëndimor dhe Partneritetin Lindor. Gjithsej..

04.12.20 13:14 |

Bullgaria përkrah tërësinë territoriale të vendeve nga Partneriteti Lindor

Parimet e Partneritetit Lindor për ndërtimin e një zone të përbashkët të stabilitetit dhe prosperitetit po mbeten, bëri të ditur Kryeministri Bojko Borisov para konferencës video të liderëve të vendeve nga Partneriteti Lindor. Partneriteti..

18.06.20 18:52 |

Bojko Borisov do të marrë pjesë në një videokonferencë të Partneritetit Lindor

Kryeministri Bojko Borisov do të marrë pjesë në një videokonferencë të kryeministrave dhe presidentëve të shteteve nga Partneriteti Lindor. Ky dialog filloi në vitin 2009 dhe është një iniciativë e përbashkët e shteteve-anëtare të BE-së dhe 6..

18.06.20 13:59 |
Ministrja Ekaterina Zaharieva

Ministrja Ekaterina Zaharieva: Duhet të përkrahim Ballkanin Perëndimor dhe “Partneritetin Lindor” në luftimin e koronavirusit

Në Këshillin “Punë të Jashtme” i cili u mbajt nëpërmjet një lidhjeje video Zëvendëskryeministrja dhe Ministre e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva nënvizoi sfidat para të cilave gjendet sektori i transportit në Evropë dhe i bëri thirrje..

23.04.20 08:21 |
Ekaterina Zaharieva me ministrin e jashtëm të Gjeorgjisë David Zalkaliani

Ekaterina Zaharieva: BE-ja është vendi më i mirë për të jetuar

“Partneriteti Lindor arriti rezultate të konsiderueshme, por ka edhe më shumë për të bërë. Bashkimi Evriopian duhet të ketë vizion për të ardhmen e Partneritetit pas 2020-ës ”. Këtë e tha zëvendëskryeministrja dhe ministra e punëve të jashtme..

11.07.19 15:26 |
Всички новини: днес | вчера