Eмисия новини
от 17.00 часа

Korridore të gjelbra për vaksinim edhe në ditën e dytë të Pashkëve

Edhe ditën e dytë festive të Pashkëve vazhdojnë të punojnë qendrat për vaksinimin kundër Covid-19 në 19 qytete të ndryshme të vendit, duke përfshirë edhe kryeqytetin. Plani i autoriteteve shëndetësore është imunizimet e lira të vazhdojnë minimum..

03.05.21 13:08 |

Shtetet e Bashkuara, Britania e Madhe dhe Rusia përgëzuan bullgarët ortodoksë për Pashkët

Me adresa video në bullgarisht, ambasadorët e Shteteve të Bashkuara dhe Britanisë së Madhe u dërguan përshëndetje bullgarëve ortodoksë me rastin e Ringjalljes së Krishtit. Në këtë kohë të sakrificës dhe rinovimit, ne duhet të kujtojmë..

02.05.21 17:03 |

Edhe Pashkët kishte njerëz që dëshirojnë të vaksinohen

Edhe Ditën e Pashkëve në mbarë vendin mbetën të hapura të ashtuquajturat korridore të gjelbra për njerëzit që duan të vaksinohen kundër koronavirusit. Madje kishte radhë përpara disa prej spitaleve. Në kryeqytet për imunizim pranuan spitalet më të..

02.05.21 14:06 |

Një vezë e Pashkëve prej tre metrash u sjell gëzim banorëve të qytetit Dimitrovgrad

Vezë gjigante ndriçuese e Pashkëve ndodhet përpara hyrjes së Parkut “Penjo Penev” në qytetin Dimitrovgrad. Simboli i Pashkëve bën përshtypje me madhësinë e tij të pabesueshme dhe kontribuon për humorin festiv. Veza vigane është bërë nga një..

02.05.21 13:46 |

Udhëheqësit e tre pushteteve drejtuan përshëndetje me rastin e Pashkëve

Kryetarja e Kuvendit Popullor Iva Miteva i përshëndeti të krishterët ortodoksë me fjalët: “Ringjallja e Krishtit është një festë e së mirës dhe e jetës, e gëzimit dhe shpresës, e dritës dhe e besimit. Qoftë paqja dhe prosperiteti në shtëpitë..

02.05.21 13:01 |
Darka e Fundit nga Mërkviçka

E Enjtja e Madhe, dita e katërt e Javës së Madhe

Sot është E Enjtja e Madhe, dita e katërt e Javës së Madhe. Kjo ditë lidhet me Darkën e Fundit në të cilën u vendos fshehtësia e Kungimit të Shenjtë. Përderisa apostujt po hanin Krishti e mori bukën, e bekoi, e theu, ua shpërndau dishepujve të Tij..

29.04.21 07:30 |
Ekaterina Zaharieva

Festa e Pashkëve mund të vështirësojë votimin e bullgarëve jashtë shtetit

Ministria e Punëve të Jashtme bën çmos që të sigurojë seksione të mjaftueshme për votimin e bullgarëve jashtë shtetit në zgjedhjet e ardhshme parlamentare. Mirëpo, data e tyre është 4 prilli dhe ajo koincidon me Pashkët e protestantëve, ndërsa..

29.01.21 11:20 |
Ati Paolo Cortesi

Ati Paolo Cortesi u bëri thirrje katolikëve për t’i festuar Pashkët bashkë me ortodoksët për shkak të datës së zgjedhjeve

“Ne, katolikëtperëndimorë (0.6% e popullsisë), mund t’i festojmë Pashkët më 2 maj bashkë me katolikët lindorë dhe me të krishterët ortodoksë”. Këtë e shkroi në faqen e vet në Facebook Ati Paolo – Cortesi – kryetar i qendrës kulturore “Evgenij..

16.01.21 15:54 |

Kur njerëzit nuk mund të hyjnë në muze, ai “hyn” në shtëpitë e tyre

Muze, galeri, salla të koncerteve, vatra të kulturës muajin e dytë mbeten pa vizitues. Shkaku është i qartë – të gjithë respektojnë masat kufizuese në kohën e pandemisë. Bota materiale sot është e kufizuar, por shpirti nuk mund të mbetet nën..

04.05.20 09:28 |

Trafiku në hyrjet e Sofjes pas Pashkëve nuk është i ngarkuar

Të hënën në mëngjes pas Pashkëve pritej rritja e fluksit të automjeteve në drejtim të Sofjes.  Në të gjitha hyrjet e kryeqytetit ka postblloqe, ku kontrollohen dokumentet e udhëtuesve, të cilat pohojnë se ata jetojnë apo punojnë në Sofje. Hyrja në..

20.04.20 11:03 |
Всички новини: днес | вчера