Eмисия новини
от 05.00 часа
Katedralja

A do të bëhet Kryepeshkopata e Ohrit një mollë sherri për Ortodoksinë?

Patriarku Ekumenik Bartolomeu së fundmi njohu Kishën Ortodokse Maqedonase, por me emrin Kryepeshkopatë e Ohrit.  Kështu, Kisha Maqedonase, e cila u shkëput nga Kisha Ortodokse Serbe në vitin 1967, nuk është më skizmatike dhe sakramentet e..

17.05.22 07:15 |
Patriku Neofit

Patriarku Neofit u bëri thirrje besimtarëve në Bullgari që të hapin zemrat e tyre ndaj vuajtjeve

Në fillim të Kreshmës së Madhe, e ashtuquajtura Dyzeta e Shenjtë, Patriarku bullgar Neofit u bëri thirrje ortodoksëve në Bullgari që të ndihmojnë ata që kanë nevojë për shkak të luftës vëllavrasëse në Ukrainë. Në fjalën e tij, Patriarku Neofit..

07.03.22 16:35 |
Patriku Neofit

Më 10 maj 1953 u rimëkëmb Patrikana Bullgare

Më 10 maj shënohet 68 vjetori i rimëkëmbjes së Patrikanës Bullgare. Në përshëndetjen e tij për përvjetorin Patriarku Neofit tha: "Ne e kaluam si martirë periudhën e regjimit ateist, nën udhëheqjen e mençur dhe të durueshme të Atit dhe paraardhësit..

10.05.21 12:48 |
Patriku Neofit

Patriku Neofit – 8 vjet në krye të Kishës Ortodokse Bullgare

Kisha Ortodokse Bullgare shënon sot tetë vjet nga zgjedhja dhe ulja në fron e Shenjtërisë së Tij Neofit si Patriark Bullgar dhe Metropolit i Sofjes. Kjo u njoftua nga Mitropolia e Sofjes. Me rastin e festës në katedralen e Mitropolisë..

24.02.21 12:13 |
Patriku Neofit

Patriku Neofit: Shpresojmë që sprova e pandemisë na bëri më të urtë

Me rastin e festave ortodokse – Rrethprerjes së Zotit dhe oshënarit Vasili të Madh, në Katedralen Patrikane "Shën Aleksandër Nevski” u shërbye një Liturgji e Shenjtë dhe një lutje për Vitin e Ri 2021. “Shpresojmë dhe lutemi që viti i kaluar..

01.01.21 16:16 |

U lexua një lutje për përballimin e pandemisë së Covid-19

Në katedralen “Shën Aleksandër Nevski” Shenjtëria e tij Patriku bullgar dhe Mitropolit i Sofjes Neofit kryesoi shërbimin festiv me rastin e Krishtlindjeve. Ai i përshëndeti të krishterët me fjalët: “Në ditët dhe muajit e sprovave të reja dhe..

25.12.20 10:52 |
Patriku Neofit

Patriku Neofit: Zoti lejon sprovat për të na forcuar në rrugën tonë

“Sprovat e përkohshme përmes të cilave kalojmë le të mos dekurajojnë dhe të mos hezitojnë askënd në procesin mësimor.” Me ato fjalë Patriku Neofit iu drejtua nxënësve dhe mësuesve në lidhje me ditën e parë shkollore. Ai theksoi, se Zoti lejon..

15.09.20 11:41 |

Gëzuar Pashkët!

Të krishterët ortodoksë në Bullgari pritën festën më të ndritshme – Ringjalljen e Krishtit tre ditë pas vdekjes së tij. Ringjallja e Jisu Krishtit është simbol i fitores kundër së keqes dhe vdekjes. Në Sofje para katedrales “Shën Aleksandër..

19.04.20 09:48 |
Patriku Neofit

Patriku Neofit: Në ditën e Ngjalljes së Krishtit lutemi për mjekët

Në mesazhin e vet me rastin e Ngjalljes së Krishtit Patriku Neofit dhe mitropolitët e Kishës Ortodokse Bullgare deklarojnë se luten për ata të cilët luftojnë kundër sëmundjes së rëndë dhe sidomos për mjekët dhe punonjësit mjekësor dhe për të gjithë..

18.04.20 17:23 |

Bisedime të qeverisë dhe Kishës Ortodokse Bullgare për masat e sigurisë në festat e Pashkëve

Pasi ditën e mërkurë Bojko Borisov bisedoi me disa prej mitropolitëve të Kishës Ortodokse Bullare, sot ai do to ketë takim edhe me Patrikun Neofit, që të bisedojnë për domosdoshmërinë për masa më të rrepta të sigurisë më 12 prill kur është Dita e..

09.04.20 07:48 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера