Eмисия новини
от часа

Protesta në Pazarxhik kundër ekstradimit të një bullgari në Gjermani

Gjykata e Apelit në Plovdiv urdhëroi ekstradimin e 23-vjeçarit Ivan Tilev nga Pazarxhiku, i akuzuar nga Prokuroria Gjermane për mashtrim financiar me vlerë prej 800 mijë euro. Të afërmit dhe miqtë e të riut organizuan një protestë para godinës së..

06.10.22 15:09 |

Në afërsi të qytetit të Pazarxhikut do të ndërtohet një fabrikë për konstruksione betoni

Brenda 3 muajve të ardhshëm pranë Pazarxhikut do të ndërtohet një impiant i ri teknologjik për konstruksione betoni. Ai do të mbulojë nevojat bazë të biznesit për strukturat e betonit të përforcuar të parapërgatitur që janë kyçe për nevojat e prodhimit..

05.08.22 15:29 |

Pazarxhik midis të Dielës së Palmave dhe Pashkëve

112 km në juglindje të kryeqytetit Sofje dhe 37 km në perëndim të Plovdivit ndodhet Pazarxhiku - një qytet që për shkak të klimës së tij të favorshme është një nga qendrat për prodhimin e frutave dhe perimeve. Por banorët e tij nuk janë krenarë vetëm..

19.04.22 14:30 |

Përhapje e re e murtajës afrikane të derrave në një fshat në Plovdiv

Një shpërthim i dytë i murtajës afrikane të derrave është zbuluar vetëm në dy ditët e fundit. Pas fermës industriale në fshatin Aprillci në rrethin e Pazarxhikut sëmundja është konstatuar edhe në një fermë personale të paregjistruar në..

19.08.21 19:34 |

Autostrada “Trakija” u bllokua për shkak të protestave

Autostrada “Trakija” u bllokua për shkak të një proteste prej automjetesh, organizuar nga lëvizja “Së Bashku”, bënë të ditur reporterët e BNR-së. Protestuesit u bënë thirrje banorëve të Pazarxhikut për t’u përfshirë në protestat për dorëheqjen e..

12.08.20 15:45 |

Patalenica – sa gjëra kureshtare mund të gjejmë në një fshat të vogël dhe të panjohur bullgar

Kudo që të shkoni në Bullgari mund të gjeni vende tepër interesante me histori të pasur, plot me monumente historike apo zbulime arkitekturore. Shpesh në fshatrat e vogla mund të zbulohen dëshmitë më kureshtare për jetën e paraardhësve tanë. Një..

11.07.20 05:05 |

Një firmë gjermane hapi uzinë të re në Pazarxhik

Kryeministri Bojko Borisov inauguroi në Pazarxhik(Bullgari Jugore) një bazë të re të prodhimit të firmës gjermane nga sektori automobilistik “Ariete-Logistics”. “Në kushtet e pandemisë hapet një uzinë e re me 1000 vende pune... Investimi i..

03.07.20 16:43 |

Për mbretëreshat e sportit të mazhoreteve në Bullgari

Vallet e mazhoreteve bullgare, të cilat kanë pasur pjesëmarrje në skenat botërore, nuk janë të zakonshme. Ato janë plot elemente të gjimnastikës ritmike, akrobatikës dhe valleve sportive. Nuk ka njeri në qytetin e Pazarxhikut, i cili të mos i njohë vajzat..

30.05.20 06:25 |
Spitali rajonal i Pazarxhikut

Pacientët me Covid-19 nga Pazarxhiku do të mjekohen në Plovdiv

Pacientët me koronavirus nga qyteti Pazarxhik, të cilët kanë nevojë për mjekim intensiv do të dërgohen në qytetin e afërt Plovdiv, Bullgari Jugore. Kjo është për shkak të karantinës së personelit mjekësor në repartin e reanimacionit të spitalit të..

27.05.20 19:18 |
Spitali i Pazarxhikut

Spitalit të Pazarxhikut i mungon personeli

Udhëheqësit e spitalit në qytetin e Pazarxhikut, Bullgari Jugore, iu drejtuan spitaleve të tjera në vend me lutje për ndihmë. Për të vazhduar punën e repartit më të madh për mjekim intensiv në rajon ka nevojë për nëpunës mjekësorë. 14 janë..

16.05.20 12:24 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна