Eмисия новини
от часа

Të zbukurojmë Pemën e Krishtlindjeve me lodra të punuara me dorë nga... balta

Nuk ka asnjë rregull të saktë se kur të fillojmë të dekorojmë Pemën e Krishtlindjeve. Dhe, sigurisht, nuk ka asgjë më të mirë se dekorimi i pemës me lodra të punuar me dorë. Në të njëjtën kohë të punuara nga... balta. Vendi ku mund të njiheni..

17.12.22 12:25 |

Një pemë bullgare e Krishtlindjes shkëlqen sërish në Muzeun e Shkencës dhe Industrisë në Çikago

Muzeu i Shkencës dhe Industrisë i Çikagos është një nga më të mëdhenjtë e këtij lloji në botë, me mbi 35 000 ekspozita. Këtë vit bëhen 8 dekada nga fillimi i një tradite të bukur atje – dekorimi i pemëve të Krishtlindjeve, si çdo vit numri i tyre..

10.12.22 12:05 |

Në trapezën e Natës së Buzmit ushqimi është pa mish për të ngritur shpirtin te thelbi i festës së Lindjes së Krishtit

Në botën e krishterë Lindja e Krishtit pranohet si një festë e shpresës, e cila lind për të përmbushur zemrat e besimtarëve me gëzim. Këtë ditë kotësia e përditshme ia lë vend festës familjare dhe njerëzve më të afërt me zemrën. Në traditën..

24.12.21 12:35 |

Në frymën e Krishtlindjeve

Kryeqyteti ynë i vjetër Veliko Tërnovo tashmë jeton me frymën e Krishtlindjes. 33 shtëpi të vogla për Krishtlindjet në Parkun “Marno Pole” u ofrojnë vizituesve shije mishi, pije të nxehta, vepra artizanale popullore, dhurata të punuara me dorë..

29.11.21 16:57 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна