Eмисия новини
от 08.00 часа
Bust-monumenti i Kapedanit Petko Vojvoda në fshatin e lindjes Doganhisar

Nderojmë kujtimin e Kapedanit Petko Vojvoda

Lindur në fshatin Doganhisar, Trakia e Egjeut, Petko Kirkov u bë kaçak në moshë të hershme dhe organizoi një çetë në mbrojtje të bullgarëve, grekëve dhe madje turqve të padrejtë. Ai mori pjesë aktive në vitet e luftërave çlirimtare, si dhe pas kësaj. Në..

07.02.21 15:36 |

Me qirinj të ndezur ishin nderuar viktimat e persekutimeve ndaj armenëve në Perandorinë Osmane

Me qirinj në shtëpitë e veta armenët në Bullgari nderuan milion e gjysmë armenët e vrarë gjatë persekutimit dhe asgjësimit masiv në Perandorinë Osmane para 105 vjetësh. Çdo vit më 24 prill armenët në të gjithë botën organizojnë ceremoni..

24.04.20 20:29 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера