Eмисия новини
от 12.00 часа

“Pirini Këndon” aty ku takohen malet Rilla dhe Pirin

Mbi 1500 pjesëmarrës nga komunat jugperëndimore të Bullgarisë do të mbledhë Tubimi Folklorik “Pirini Këndon” më 30 dhe 31 korrik. Në këtë mënyrë në zonën Predell ku preken rrëzat e maleve Rilla dhe Pirin do të festohet 60-vjetori i edicionit të parë..

30.07.22 10:40 |

Bota magjike e Radosllavit dhe Ivanës në projektin fotografik të Ivo Dançevit

Ferma e Rados është e ngulitur në kodrat midis kreshtave të rrumbullakosura të Rilës dhe majëmaleve të Pirinit. Aty ndodhet dhe kasollja e tij e bariut - një furgon i vjetër ushtarak, i cili është kthyer në një strehë komode. Në të shokët e veshur..

22.01.22 14:15 |
Vasko Vasilev

Vasko Vasilev interpreton muzikë të Vivaldit nën majat e Pirinit

Megjithë pandeminë violinisti bullgar me famë botërore Vasko Vasilev erdhi nga Valencia për të interpretuar nën majat e malit Pirin veprën “Dimri” nga "Sezonet" e Vivaldit, njoftoi BTA. Performanca është me rastin e Kupës Botërore në sllallomin..

26.02.21 17:54 |

Rrezik orteku në mal

Për rrezik të madh orteku në mal paralajmëron Shërbimi shpëtimtar malor pranë Kryqit të Kuq Bullgar. Kushtet në mal do të bëhen më të rënda për shkak të borës që pritet. Dje një skiator 18 vjeçar u mbyt nga një ortek dhe vdiq në majën Todorka..

25.01.21 10:13 |

Parqet kombëtare bullgare janë përpara atyre zvicerane

Bullgaria është me parqe më atraktive nga ato në Zvicër, tregon një studim i SaveOnEnergy.com/uk për parqet e vlerësuara më lart në Evropë. Me tri parqet e veta kombëtare “Pirin”, “Rilla” dhe “Ballkani Qendror” Bullgaria zë vendin e katërt në..

13.01.21 15:51 |
Bozhidar Antonov në kepin Emine, shtator 2018

Rekord i ri: ngjitja e tri majave më të larta të maleve Rila, Pirin dhe Stara Pllanina për 26 orë

Vrapuesi i ultra-maratoneve Bozhidar Antonov përsëri befason me arritjen e tij të fundit – ngjitja radhazi e tri majave më të larta të maleve Rila, Pirin dhe Stara Pllanina. Në këtë sfidë ai përdorte biçikletë në vendet ku nuk vraponte. Dëshira e..

03.07.20 12:39 |

PirinRun 2020 fton sportistët ekstremë në malin Pirin

Sportistët e vrapimit malor dhe çiklizmit në terren të vështirë për herën e shtatë me radhë do të marrin pjesë në PirinRun 2020. Gara do të fillojë më 21 qershor në qytetin Bansko, në rrëzat e malit Pirin, Bullgari Jugperëndimore, pranë..

21.06.20 05:05 |
Fotografitë u siguruan nga Ekaterina Terzieva

Bullgaria – destinacion atraktiv për Slow turizmin

Turizmi alternativ përbën një tërësi të praktikave të qëndrueshme të orientuara si te kënaqja e interesave dhe e nevojave individuale të turistëve, ashtu edhe te ruajtja e natyrës dhe kulturës vendore. Theksi vihet mbi kontaktin me mjedisin e..

03.06.20 13:37 |

Banskoja renditet ndër vendpushimet më të preferuara dimërore në Evropë

Qyteti Bansko (Bullgari Jugperëndimore) është një nga destinacionet më të bukura dhe më tërheqëse për skiatorët, tregon klasifikimi i gazetës zvicerane “Blik”. Me sa Bullgaria nuk është në listën e qendrave klasike dimërore, këtu mund të gjeni..

10.12.19 10:43 |

“Stuhi malore” në ministrinë ekologjike

Përplasja e parë e qeverisë teknike me pakënaqësinë shoqërore tashmë është fakt. Një stuhi e vërtet u formua ditët e fundit në Ministrinë e Mjedisit dhe Ujërave për shkak të aktualizimit të Planit për menaxhim të Parkut Kombëtar “Pirin” deri në vitin..

07.03.17 14:11 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера