Eмисия новини
от 16.00 часа

Kriza e Covid-19 i detyroi sindikatat dhe punëdhënësit të kërkojnë një ndihmë afatgjatë nga shteti

Që nga fillimi i pandemisë dhe bllokimi botëror, me fjalë të tjera nga marsi i këtij viti, tensioni rreth ruajtjes së jetës njerëzore dhe të shëndetit, i solli dëme të papara ekonomisë. Ato prekën në mënyrë të drejtpërdrejtë ose të tërthortë  pothuajse..

31.12.20 08:05 |
Pllamen Dimitrov

Biznesi dhe sindikatat kanë kundërshtime për pagën minimale

Biznesi nguli këmbë për ngrirjen e pagës minimale vitin tjetër dhe prognozoi një krizë të rëndë ekonomike gjatë muajve në vijim. Kryetari i Dhomës Ekonomike Bullgare Radosvet Radev tha para BNR-së se fillimi i krizës ende nuk ka ardhur...

08.09.20 18:20 |
Ministrja Petkova

Shteti investon në prodhimin e qymyrit në kompleksin “Marica Iztok”

Bullgaria do të vazhdojë të shpresojë tek centralet që prodhojnë energji prej qymyresh deri në vitin 2030, me mundësi për vazhdimin e prodhimit deri në vitin 2050, tha Ministrja e Energjetikës Temenuzhka Petkova pas një takimi me sindikatat nga..

08.09.20 15:19 |
Pllamen Dimitrov

Optimizëm për daljen nga kriza ekonomike në Bullgari

“Bullgaria ka rezerva dhe mekanizma të konsiderueshme financiare dhe unë jam optimist i moderuar sa i përket daljes nga kriza ” – tha para BNR-së Lideri i Konfederatës së Sindikatave të Pavarura në Bullgari Pllamen Dimitrov. Ai shtoi se prognozat e..

25.04.20 15:57 |
Logoja e Konfederatës së Sindikatave të Pavarura në Bullgari

Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari mbushi 30 vjet

Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari sot feston përvjetorin e vet të 30-të. Ndër mysafirët e pritjes së organizuar me këtë rast do të jenë deputetë, Presidenti Rumen Radev, Kryeministri Bojko Borisov, ministra. Në fillim të..

17.02.20 13:33 |
Pllamen Dimitrov

20% është pjesa e informalitetit në ekonominë bullgare

Midis 12 dhe 13 miliarda euro për vit është xhiroja në sektorin informal tek ne, tregojnë të dhënat e Konfederatës së Sindikatave të Pavarura në Bullgari. Rreth 20% është pjesa e informalitetit në ekonominë bullgare – kryesisht në tregti, bujqësi..

11.12.19 11:04 |

Konfederata e Sindikatave kërkon tatim suplementar për të pasurit

Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari (KNSB) propozon që të futet një tatim suplementar për bullgarët më të pasur, të cilat do të paguajnë më shumë për pronat e tyre të luksit si jahte, automjete të shtrenjta dhe vila. Sipas..

10.07.19 13:07 |
Всички новини: днес | вчера