Eмисия новини
от 15.00 часа

Farmacia e lashtë e doktorit Antoniadi në qytetin Plovdiv

Gjatë vitit  1872, mjeku i diplomuar në Vjenë Sotir Antoniadi hap një nga farmacitë e para në qytetin Plovdiv. Në bodrumin e shtëpisë së tij rilindëse  në Qytetin e Vjetër ai ka përzier ilaçe mbi bazën e mjekësisë popullore, por dhe ka krijuar forma të..

18.10.20 07:10 |

Radio Plovdiv - një traditë, ku asgjë nuk është si dje

Me një energji të bashkuar dhe shumë emocion sot feston ekipi i Radio Plovdivit si dhe muzikantët nga Big Bendi “Plovdiv” i cili është një pjesë e rëndësishme nga struktura muzikore dhe krijuese e medias kombëtare. Me një program të posaçëm festiv #..

02.10.20 15:24 |

Një ekspozitë ndërkombëtare për produkte mbrojtëse dhe siguri po fillon në Plovdiv

Biznesi bullgar i mbrojtjes takon partnerë evropianë dhe botërorë në kuadrin e edicionit të 14 të ekspozitës ndërkombëtare “Hemus-2020 – mbrojtje, antiterrorizëm, siguri”. Panairi ndërkombëtar Plovdiv është mikpritësi i aktivitetit, i cili do të..

30.09.20 05:15 |

Përsëri së bashku në qytetin e Plovdivit për Festat e Qytetit të Vjetër

Pas kufizimeve të gjata, për shkak të pandemisë nga Covid-19, sikurse muzetë dhe galeritë u hapën për një jetë të re në mjedisin e dashur kulturor në Qytetin e Vjetër-Plovdiv. Bukuritë arkitekturore të restauruara me shumë mjeshtëri, të cilat kanë..

14.09.20 10:58 |

Festivali “Skenë në udhëkryq” me nderim ndaj Stefan Danaillovit

Më 11 shtator fillon Festivali i 24 Ndërkombëtar Teatral Vjeshtor “Skenë në udhëkryq”. Festivali do të vazhdojë  deri më 21 shtator 2020 , ku organizatorë të tij janë Ministria e Kulturës dhe Bashkia e qytetit Plovdiv. Në mënyrë të pritur mjaft..

11.09.20 07:38 |

Në qytetin e Plovdivit përsëri do të rikrijojnë ngjarjet të cilat kanë çuar deri tek Bashkimi

Kaluan 135 vjet nga data e lavdishme 6 shtator 1885. Vite, në të cilat pavarësisht nga vështirësitë në historinë e saj të mëtejshme, Bullgaria mundi të ruajë sovranitetin e vet si një shtet i bashkuar dhe i pavarur. Pas fundit të Luftës Çlirimtare..

06.09.20 04:00 |

Plovdivi e pret përvjetorin e 135 të Bashkimit me flamuj të rinj

Në vigjilje të përvjetorit të 135-të të Bashkimit të Bullgarisë tek 5 nga hyrjet e qytetit të Plovdivit, si dhe në vende të tjera simbolike do të valëviten 400 flamuj të rinj – 200 kombëtare dhe 200 të Plovdivit. Flamujt rinovohen dy herë..

05.09.20 11:33 |

Po organizojnë ekspozitën ushtarake ndërkombëtare “Hemus 2020”

Po vazhdon përgatitja për Ekspozitën ndërkombëtare për teknikë dhe shërbime ushtarake “Hemus 2020 – mbrojtje, antiterrorizëm, siguri”, e cila do të zhvillohet nga 30 shtator deri më 3 tetor në Plovdiv. Ekspozita organizohet një herë në dy vjet tashmë..

30.06.20 17:36 |

"Kinemaja verore në park" kthehet në Plovdiv

Për vitin e tretë me radhë qytetarët dhe miqtë e Plovdivit (Bullgari Jugore) mund të ndjekin projektimet e filmave “Kinema verore në park”. Që nga 1 deri më 19 korrik gjatë maratonës kinematografike do të projektohen filma bullgare, evropiane..

20.06.20 04:00 |

Lagja artistike e Plovdivit Kapana nis të gjallërohet përsëri

Pandemia e Covid-19 dhe kufizimet kundër epidemisë ndikuan negativisht shumë ngjarje kulturore, të planifikuara muaj të tërë më parë.Shumë evente u anuluan, të tjera – u shtynë për pjesën e dytë të vitit me shpresën se atëherë jeta do të..

18.06.20 09:53 |
Всички новини: днес | вчера