Eмисия новини
от 22.00 часа

Folklori autentik është në fokus në Primorsko

Të gjithë adhuruesit e folklorit bullgar janë të mirëseardhur si pjesëmarrës ose si spektatorë në Festivalin e Parë për Folklor Autentik “Tubim buzë detit”. Më të paktën 100 interpretues individualë  dhe 20 grupe nga krahinat e ndryshme të vendit do të..

28.05.21 13:59 |
Pamje nga plazhi në Primorsko

Një shëtitje me varkë kundrejt një shisheje me bishte cigaresh në Primorsko

Argëtim dhe dobi për mjedisin – kjo është në thelbin e fushatës “Bishte cigaresh kundrejt një shëtitjeje me varkë” në qytezën bregdetare pranë Detit të Zi Primorsko. Ideja për një shëtitje falas me jaht kundrejt një shisheje plot bishte..

23.08.20 15:37 |
Pamje nga plazhi në Kiten

Hapën një stacion të ri pastrues në bregdetin tonë jugor

Sot hapën zyrtarisht një stacion pastrues i cili do të shërbejë bashkitë Kiten dhe Primorsko në bregdetin jugor të Detit të Zi. Financimi është në kuadrin e programit operativ “Mjedisi” me vlerë të përgjithshme rreth 11 mln euro. Pajisja e re do të..

05.07.20 14:47 |

Qyteti Primorsko ka kishën e vet ortodokse nën ujë

Bregdeti bullgar i detit të Zi tanimë ka dhe faltoren e vet ortodokse nën ujë, në emër të mbrojtësit të peshkatarëve dhe të lundruesve dhe marinarëve “Shën Nikollaj Çudibërës”. Kisha unikale është e vendosur në rreth 7 metra nën ujë dhe është e përshtatur me..

12.06.13 10:47 |
Всички новини: днес | вчера