Eмисия новини
от 03.00 часа

Kontrollojnë cilësinë e ushqimit për njerëzit në nevojë sociale

Organi Administrues i Programit Operativ Evropian të Ushqimit po fillon një inspektim të zbatimit të projektit “Dreka e nxehtë në kushtet e pandemisë Covid-19”, njoftoi Ministria Sociale. Gati 60 000 njerëz të varfër dhe të vetmuar përfitojnë nga masa,..

08.03.21 12:28 |

Qendra Shkencore Ndërkombëtare për Përsosmërinë po ndërtohet në Pllovdiv

Në qytetin Pllovdiv filloi ndërtimi i Qendrës Shkencore Ndërkombëtare për Përsosmërinë e cila është e para e këtij lloji në Bullgari. Për realizimin e projektit sigurohen 15 milion euro nga Programi Evropian “Horizonte 2020”. Nëpërmjet Programit Operativ..

16.07.20 09:30 |

Lëshojnë afro 80 milion euro kundër papunësisë

Ministrja sociale Denica Saçeva shpalli një masë të re qeveritare për përballimin e papunësisë. Parashikohen 80 milion euro me qëllim uljen e numrit të të papunëve si rezultat i epidemisë së koronavirusit në Bullgari. Masa është në kuadrin e..

08.06.20 15:39 |

Vonon skema për ndihmë të firmave të vogla në kushtet e koronavirusit

Skema për ndihmë të firmave në kushtet e krizës me koronavirusin nuk startoi për shkak të vonesës së lejes së pritur nga Komisioni Evropian. Brukseli duhet të miratojë shfrytëzimin e 86,5 milion eurove nga Programi Operativ “Inovacione dhe Aftësi..

12.05.20 12:42 |

Me mjete të BE-së gjatë vitit 2019 u meremetuan afro 290 kilometra rrugë automobilistike

Afro 290 kilometra rrugë automobilistike dytësore dhe rrugë lidhëse u rehabilituan gjatë vitit 2019 me mjete të Programit Operativ “Regjione në rritje” 2014 – 2020 dhe të Programit të Bashkëpunimit Territorial “Interreg V-A Greqi-Bullgari”. Këtë e njoftuan..

30.12.19 11:48 |
Всички новини: днес | вчера