Eмисия новини
от 17.00 часа

Kryeprokurori Ivan Geshev u takua me homologun e tij shqiptar Olsian Çela

Kryeprokurori Ivan Geshev u takua me kryeprokurorin shqiptar Olsian Cela, bëri të ditur zyra e shtypit e Prokurorisë. Të dy kryeprokurorët diskutuan çështje me interes të përbashkët, luftën kundër krimit të organizuar dhe bashkëpunimin midis..

23.06.21 19:29 |
Sijka Mileva

Prokuroria kërkon të dhëna konkrete nga SHBA-ja për të sanksionuarit

Prokuroria do t'u kërkojë Shteteve të Bashkuara për ta specifikuar informacionin në lidhje me praktikat korruptive për të cilat u vendosën sanksione sipas Ligjit Global “Magnitski” ndaj ish-deputetit Deljan Peevski, Vasill Bozhkovit, i cili..

04.06.21 19:39 |

Prokuroria ka premtuar veprime kundër personave të sanksionuar nga SHBA-ja

Zyra e Prokurorisë njoftoi se do të marrë masa kundër të gjitha personave të sanksionuar nga SHBA-ja. Prokuroria e shtetit njoftoi se edhe para vendosjes së sanksioneve sipas ligjit global "Magnitski", ishin sjellë në gjykatë Petër Harallampiev dhe..

03.06.21 16:07 |
Angell Xhambazki

VMRO u shpall për anulimin e votës në Turqi

VMRO nuk e njeh rezultatin e zgjedhjeve në Turqi dhe do të kërkojë anulimin e votës në fqinjin tonë jugor për shkak të shkeljes së vrazhdë të ligjit zgjedhor përmes deklaratave të plotësuara paraprakisht, për shfrytëzimin e turqishtes në seksione..

09.04.21 13:12 |
Kryeministri Bojko Borisov

U ndërpre një hetim kundër Kryeministrit Bojko Borisov

Prokuroria e specializuar ka ndërprerë hetimin e bazuar në regjistrimet audio të publikuara në media, në të cilat pohohet se dëgjohet zëri i Kryeministrit Bojko Borisov, njoftoi Prokuroria. Prokurori mbikëqyrës mendon se nuk ka prova të mjaftueshme..

18.12.20 19:24 |
Busti monument i presidentit Woodrow Wilson në fsahtin Dobrotica

Përkrahje për ngritjen e një busti monument të presidentit Wilson në Sofje

Kryeprokurori Ivan Geshev dhe Udhëheqja e Prokurorisë së Republikës së Bullgarisë mirëpritën iniciativën e Asociacionit të Prokurorëve dhe të Dhomës së Hetuesve për ngritjen e një busti monument të presidentit Thomas Woodrow Wilson në Sofje. Iniciativa..

30.11.20 14:08 |
Krsyeprokurori Ivan Geshev

Ivan Geshev: Prokuroria nuk ka faj për të gjitha problemet në këtë shtet

“Po përmirësohet puna e Prokurorisë” – deklaroi Kryeprokurori Ivan Geshev duke raportuar për punën e kryer nga institucioni gjatë tetë muajve të parë të mandatit të tij. “Unë nuk pohoj se Prokuroria nuk bën gabime, por insistoj se ajo nuk është..

15.10.20 17:17 |
Nikollaj Malinov

Rusofilët bullgarë janë duke përgatitur një projekt politik

Lëvizja kombëtare “Rusofilët” zhvilloi një mbledhje të përbashkët, në të cilën u miratua një strategji e re deri në vitin 2024, transmetoi TASS. Përveç krijimit të një organizate ndërkombëtare rusofile rusofilët bullgarë janë duke shqyrtuar edhe..

20.09.20 10:54 |
Daneilla Masheva

Prokuroria bullgare preku interesat e oligarkëve

Prokuroria bullgare përsëri duhet të mbrojë pavarësinë e vet – jo vetëm për shkak të interesave të Prokurorisë, por për shkak të interesave të shtetasve bullgarë dhe të tërë shoqërisë, tha Kryeprokurori Ivan Geshev para procedurës së zgjedhjes së..

19.09.20 14:10 |

Prokuroria zbuloi shkelje në ndërtimin e bregdetit

Kontrollimi i Prokurorisë zbuloi shumë shkelje në ndërtimin e Parkut “Rosenec” ku është rezidenca verore e Ahmed Doganit dhe në ndërtimin e shtëpisë verore të biznesmenit Ivo Prokopiev në rajonin “Buxhaka” në afërsi të Sozopollit. Pa cituar emra të..

13.08.20 14:32 |
Всички новини: днес | вчера