Eмисия новини
от 22.00 часа

Shkëmbinjtë e Bellogradçikut – balona, verë, biçikleta, varka me dragonj dhe emocione të tjera

Gjatë kësaj vere një popullaritet të gjerë fituan fluturimet me ballon mbi shkëmbinjtë e Bellogradçikut , kurse stina aktive turistike përfundoi me festën tepër të veçantë me balona në fund të muajit shtator. Atëherë mbi 10 balona prej disa..

17.10.21 15:15 |
“Vëllai” bullgar i Nesit jeton në rrethet e shkëmbinjve të qytetit Bellogradçik, të cilët vet për nga vetja e vet janë një fenomen natyror të veshur në fshehtësira dhe legjenda të ndryshme.

Dhe liqeni i qytetit Bellogradçik Rabisha ka një përbindësh të fshehtë

Përbindëshi mitik Nesi, i cili ka populluar ujërat e liqenit skocez Lloh Nes ka dhe një vëlla bullgar - janë të bindur banuesit e fshatit veriperëndimor Rabisha. Sipas tyre thellësitë e liqenit të afërt janë të populluara nga një qenie enigmatike me përmasa..

21.01.10 13:04 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР