Eмисия новини
от 05.00 часа

Asen Pejkov e ka bërë skulpturën prej nëntë metrash të Leonardo da Vinçit në Aeroportin e Romës

Gjatë rrugës për në Aeroportin në Fiumiçino në Romë, ngrihet statuja e Leonardo da Vinçit. Mijëra turistë duke udhëtuar drejt “qytetit të përjetshëm” kalojnë çdo ditë përmes kësaj pikë kureshtare të kryeqytetit italian. Por, a kanë dëgjuar ata..

26.08.22 07:15 |
Snezhana Yoveva dhe Milen Mitev

BNR dhe Instituti Shtetëror i Kulturës me përpjekje të përbashkëta për popullarizimin e kulturës bullgare në mbarë botën

Radioja Kombëtare Bullgare (BNR) tanimë është partnere e Institutit Shtetëror Kulturor pranë ministrit të punëve të jashtme në popullarizimin e kulturës bullgare nëpër botë. Kjo u bë e mundur me nënshkrimin e një marrëveshjeje strategjike me..

18.07.22 12:43 |

Një “mrekulli ishullore” për audiencën tonë doli të ishte i vetmi manastir mesjetar i mbijetuar në Bullgari në ishullin Shën Anastasia

Përgjigje të drejta, por jo shumë kategorike - ja si mund t'i përgjithësojmë rezultatet e kuizit tonë të fundit. Në faqet e dhjetë gjuhëve në të cilat Radio Bullgaria mban përmbajtje, ne ju pyetëm: " Ku është i vetmi manastir-ishull i ruajtur në..

06.07.22 13:13 |

Maja Daskallova: mbi 90 radiostacione të huaja kanë transmetuar programet e Radio Bullgarisë

Programet e Radio Bullgarisë janë veçanërisht të rëndësishme si për komunitetet bullgare në mbarë botën, ashtu edhe për gjeneratën e dytë dhe të tretë të bullgarëve jashtë shtetit, të cilët tashmë nuk flasin bullgarisht, por kërkojnë lidhje me..

14.06.22 07:10 |

Në të kaluarën Radio Bullgaria kishte një auditor besnik në Kontinentin e Zi

Duke parë thesarin e pasur historik të Radios Kombëtare Bullgare, gjejmë fakte interesante dhe kureshtare në lidhje me programin shumë gjuhësor Radio Bullgaria. Ndonëse e ndërpreu transmetimet në valë të shkurtra dhe të mesme në vitin 2012, deri..

29.05.22 10:35 |

Bullgaria sot – 16 maj 2022

Përshëndetje të nderuar miq! Fillon programi i ditës i Radio Bullgarisë më 16 maj. Në fillim mund të dëgjoni lajmet e fundit.  Pas kësaj do t’ju prezantojmë temën “Bronisllav Likomanov- artisti krijues që do të krijojë një monument të alfabetit cirilik në..

16.05.22 15:00 |

Kur dhe si u shfaqën programet jashtë vendit të radios bullgare (Pjesa 2)

Pasi derisa në vitet 50 të shekullit të 20-të u krijuan programet në frëngjisht, anglisht, gjermanisht, italisht, turqisht, greqisht, serbo-kroatisht dhe shqip, gjatë vitit 1956 Radioja Bullgare krijon dhe emisione në gjuhën arabe. Ky veprim..

15.05.22 07:05 |

Bullgaria sot – 13 maj 2022

Përshëndetje të nderuar miq! Fillon programi i ditës i Radio Bullgarisë më 13 maj. Në fillim mund të dëgjoni lajmet e fundit.  Pas kësaj do t’ju prezantojmë temën “Rritja e çmimeve të naftës kërcënon ekzistencën e pikave të vogla të karburantit në..

13.05.22 15:00 |

Bullgaria sot – 12 maj 2022

Përshëndetje të nderuar miq! Fillon programi i ditës i Radio Bullgarisë më 12 maj.  Në fillim mund të dëgjoni lajmet e fundit.  Pas kësaj do t’ju prezantojmë temën “Karta Blu-një mundësi për të “importuar” specialistë të kualifikuar nga jashtë BE-së...

12.05.22 15:00 |

Kur dhe si u shfaqën programet jashtë vendit të radios bullgare (Pjesa 1)

Pasi në vitin 1936 Radio Sofja (atëherë emri i Radios Kombëtare Bullgare) filloi të transmetonte në valë të shkurtra përmes transmetuesit "ELZA" u krijuan edhe programet për jashtë shtetit. Në vitin 1936, informacionet për Bullgarinë mund të..

24.04.22 10:25 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера