Eмисия новини
от 03.00 часа

Po vazhdon evakuimi i bullgarëve nga Ukraina

Ministria e Jashtme po bën të gjitha përpjekjet për të siguruar një korridor për largimin e bullgarëve nga Kievi. Ambasada atje është në kontakt të vazhdueshëm me qytetarët bullgarë, bëri të ditur zëdhënësi i Ministrisë Mitko Dimitrov. Një..

27.02.22 17:01 |

Gjimnazi në Bosilegrad të Serbisë është rinovuar me ndihmën e Bullgarisë

Ambasadori i jashtëzakonshëm dhe fuqiplotë i Bullgarisë në Serbi Radko Vllajkov inauguroi godinën e rinovuar me ndihmën e shtetit bullgar të gjimnazit në Bosilegrad të Serbisë. “Projekti “Gjimnazi evropian” është kontributi më i qartë i Republikës..

31.08.20 19:04 |

Serbia hodhi poshtë informacionin se po ndërton gardh në kufirin e saj me Bullgarinë

MPJ-ja kërkoi informacion zyrtar nga Serbia për shkak të publikimeve në mediat serbe për ndërtimin e një gardhi në kufirin mes dy shteteve tona. Ambasadori për rekomandime speciale Ivan Petkov bisedoi me Ambasadorin serb në Sofje Zhellko..

21.08.20 16:43 |

Bashkëpunimi për zhvillim – themeli i politikës së jashtme të Bullgarisë

"Politika për zhvillim është një pjesë e pandarë e politikës së jashtme të Bullgarisë që nga viti 2011 dhe është rregulluar me një dekret të qeverisë për pjesëmarrjen e vendit në bashkëpunimin ndërkombëtar " – na shpjegoi Radko Vllajkov, Ambasador i..

05.06.19 15:40 |
Всички новини: днес | вчера