Një zanat pak i harruar jahnaxhijstvo kthehet në Luginën e Trëndafilave

Në rajonin e qytetit Kazanllëk, i famshëm për masivët e trëndafilave vajdhënës dhe prodhimin e vajit të trëndafilit, më shumë se një shekull e gjysmë më parë i ashtuquajturi “sharllan” ose “sharllagan” - vaj i parafinuar i arrave me presion të..

05.06.22 08:15 |
Shtëpia e poetit Dimço Debeljanov (1), monumenti i revolucionarit Todor Kableshkov (2), shtëpia e revolucionarit Gjeorgi Benkovski (3) dhe shtëpia-muze e shkrimtarit Luben Karavellov (4).

Koprivshtica – qyteti-muze, në të cilin historia dhe heronjtë e saj ende janë të gjallë

Koprivshtica është një qytezë piktoreske malore që ndodhet në rrëzat e malit Sredna Gora. Shtëpitë, rrugicat e shtruara me kalldrëm, çezmat dhe atmosfera e qytetit krijojnë përshtypje sikur je në të kaluarën. Jo rastësisht e quajnë Koprivshticën..

20.11.13 14:31 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна