Eмисия новини
от 00.00 часа

Ringjallja e Krishtit na hap sytë shpirtëror

Është përsëri Pashka! Për më shumë se dy mijëvjeçarë, lajmi i Ringjalljes së Krishtit i ka dhënë shpresë botës së krishterë për jetën pas vdekjes. Megjithatë, për të tretin vit radhazi, gëzimi i botës ortodokse është shoqëruar me sprova të rënda të..

24.04.22 00:05 |

Veza e kuqe – simboli i Ringjalljes

Sipas traditës Të Enjten e Madhe ngjyrosen vezët për Pashkët. Veza e parë duhet të jetë e kuqe – sipas besimeve kjo ngjyrë është simboli i vuajtjeve të Krishtit në kryq dhe i Ringjalljes së Krishtit. Pse veza e parë e Pashkëve është e kuqe?..

21.04.22 06:05 |

Protestë në Sofje kundër ndihmës ushtarake për Ukrainën

Përkrahës të Partisë “Vëzrazhdane” (Ringjallja) u mblodhën para parlamentit për të protestuar kundër qeverisë. Ata bëjnë thirrje që Bullgaria të qëndrojë neutrale ndaj luftës në Ukrainë. Ata ngritën shenjën e agresionit rus në Ukrainë me shkronjën..

06.04.22 15:16 |

Certifikata e gjelbër edhe për të hyrë në Kuvendin Popullor

Komisioni Ligjor Parlamentar pranoi certifikatën jeshile nga prova e dytë si kusht për hyrjen në Kuvendin Popullor. Nëse vendimi miratohet në sallën plenare, aksesi në godinë do të bëhet përmes një dokumenti për vaksinimin kundër Covid-19, për..

06.01.22 19:33 |
Desisllava Atanasova

Opozita parlamentare kërkon një standard të vetëm për "certifikatat e gjelbra"

Në seancën e parë të rregullt të Legjislaturës së 47-të të Kuvendit Popullor, koalicioni GERB-SDS kërkoi nga deputetët që të pranojnë që në godinën e parlamentit të hyhet detyrimisht me “certifikatën e gjelbër” për imunizimin ndaj Covid. Nëse propozimi..

08.12.21 10:24 |

Vazhdojnë konsultimet te presidenti për formimin e qeverisë

Presidenti Rumen Radeve vazhdon konsultimet politike me grupet parlamentare në Legjislaturën e 47-të të Kuvendit Popullor përpara se të dorëzojë mandatin për formimin e qeverisë. Më 7 dhjetor, të parët që biseduan me Radevin ishin..

07.12.21 16:00 |

Deputetët mblidhen për seancën e tyre të parë më 3 dhjetor

Presidenti Rumen Radev thërret seancën e parë të Kuvendit të sapozgjedhur Popullor më 3 dhjetor. “Po e vazhdojmë ndryshimin” do të ketë më së shumti deputetë - 67, e ndjekur nga GERB-SDS me 59, Lëvizja për të Drejtat dhe Liritë (DPS) me 34, BSP me..

29.11.21 09:51 |

Shpërndarja e mandateve në parlamentin e ri është tashmë e qartë

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve miratoi shpërndarjen përfundimtare të mandateve pas zgjedhjeve parlamentare të 14 nëntorit 2021: “Po e vazhdojmë ndryshimin” merr 67 mandate; GERB-SDS - 59; Lëvizja për të Drejtat dhe Liritë (DPS) -..

18.11.21 19:39 |

Vota jashtë shtetit – mobilizim dhe zhgënjim nga alternativat e statukos

Zgjedhjet e treta radhazi parlamentare në vendin tonë këtë vit tashmë janë në histori. Ato ishin më të veçanta për shkak të kombinimit të tyre me zgjedhjet e rregullta për president dhe nënpresident. Dhe nëse rezultati i atyre të rregullta do të..

17.11.21 07:15 |

Po vazhdon përpunimi i protokolleve nga zgjedhjet 2 në 1 në Bullgari

Rezultatet te ora 12:00 të 15 nëntorit “Po e vazhdojmë ndryshimin” ruan vendin e parë në zgjedhjet parlamentare me 75.69 për qind të protokolleve të numëruara të votimit. Rezultatet deri në orën 12:00 të 15 nëntorit janë: “Po e..

15.11.21 15:17 |
Всички новини: днес | вчера