Eмисия новини
от 17.00 часа

Mesazhe për Bullgarinë me 111 fjalë do të vendosen në një kapsulë kohore në Rodope

Fushata bamirëse kombëtare “Bullgaria e meriton!” mbledh mesazhe nga të rinjtë bullgarë për të ardhmen. Nisma “111 fjalë të frymëzuara nga Bullgaria” u drejtohet të gjithë nxënësve, të rinjve dhe studentëve brenda dhe jashtë vendit. Në Ditën e..

27.11.22 12:05 |

Shkaba e zezë u kthye në Rodopet Lindore

Shkaba e zezë, zogu grabitqar më i madh dhe më i rëndë në Evropë, u kthye në Rodopet Lindore, pasi 14 zogj nga Spanja u lëshuan në fund të javës së kaluar, raportoi BNR Kërxhali. Një ekip i Shoqatës Bullgare për Mbrojtjen e Zogjve, organizata..

15.11.22 19:15 |

Misteri i Xhamisë së Drurit në fshatin Podkova në malin e Rodopeve

Fshati Podkova ndodhet në Rodopet Lindore, vetëm 15 kilometra nga kufiri ynë me Greqinë. Ndodhet larg rrugës kryesore që të çon në pikëkalimin kufitar "Makaza", kështu që këtu rrallë vijnë udhëtarë të rastësishëm.Zakonisht ata që vijnë e bëjnë këtë..

27.08.22 14:05 |

Kuadro nga Rodopet Lindore i ftojnë shikuesit e Euronews të njihen me Bullgarinë

Rodopet Lindore zënë një vend qendror në një film reklamues për natyrën e egër të Bullgarisë, xhiruar nga Euronews TV. Në video personazhet kryesore janë dreri, shkaba, bizoni. Pamjet e xhiruara do të transmetohen si një serial, i porositur nga..

22.01.22 10:05 |

Çfarë është “craic” dhe si Çepellare u bë një qytet kozmopolit - një irlandez tregon

“Unë nuk e zgjodha Bullgarinë, më tepër ajo më zgjodhi mua!” Në këtë mënyrë fillon biseda jonë me një irlandez të frymëzuar, të dashuruar pas qytetit Çepellare dhe pas maleve Rodope. Ai quhet Raymond Wikinson. Prej 25 vjetëve fati i tij është i..

11.11.21 07:15 |

Qendra e patriotizmit dhe е dijes në “Luginën e Këmborëve” ka jubile

Sivjet Shkolla Kombëtare e Arteve Popullore në fshatin Shiroka Llëka në malin e Rodopeve hyri në jubileun e vet gjysmë shekullor. Me trajnimin e saj unik të profilizuar në këngën popullore, instrumentet tradicionale bullgare dhe vallet, ajo është..

10.11.21 07:15 |

Zjarri në malin Rodope po vazhdon tashmë dy ditë

Zjarri në fshatin Jugovo të bashkisë Llëki në malin Rodope po vazhdon dy ditë. Megjithë përpjekjet e ekipeve zjarrfikëse zjarri po vazhdon të zgjerohet. Terreni është i vështirë dhe puna e zjarrfikësve është e vështirësuar, njof