Eмисия новини
от 11.00 часа

Pritet që “Rryma Ballkanike” të shlyhet për 10 vjet

Bullgaria ka një nga çmimet më konkurruese të gazit natyror në Evropë. Ata janë më të ulët sesa ata në tregun e aksioneve dhe kjo ndodhi falë kushteve të rinegociuara me “Gazprom” dhe kontratës me Azerbajxhanin, tha Ministrja e Energjetikës..

05.02.21 16:13 |

Bullgaria mund të refuzojë qasjen në gazsjellësin “Rryma Ballkanike”

Bullgaria mund të refuzojë akses në infrastrukturën e gazsjellësit “Rryma Ballkanike”. Këtë e regjistruan deputetët në ndryshimet përfundimtare të Ligjit për Energjetikën. Mundësia që vendi ynë të refuzojë qasje në tubacionin e gazit lidhet me..

21.01.21 17:54 |

Kryeministri tha se sistemi ynë i transportimit të gazit është i modernizuar dhe reversiv

Sistemi bullgar i transportimit të gazit është i modernizuar dhe reversiv, me kompresorët më të mirë, në mënyrë që vendi ynë të transportojë gaz në të gjitha drejtimet. Kjo u njoftua nga Kryeministri Bojko Borisov, i cili inspektoi stacionin e..

20.11.20 13:55 |
Ministrja Petkova

Bullgaria ka diskutuar “Rrymën Ballkanike” me SHBA-në

Shtetet e Bashkuara janë partneri ynë strategjik dhe ne kemi një dialog strategjik në fushën e energjisë. Për 5 vjet kemi bërë një hap serioz në diversifikimin e burimeve të furnizimit me gaz, tha Ministrja e Energjetikës Temenuzhka Petkova për..

09.11.20 09:34 |

TASS njoftoi se ndërtimi i gazsjellësit Rryma Ballkanike është përfunduar

Ndërtimi i tubacionit të gazit “Rryma Ballkanike” ka përfunduar në të vërtetë – segmentet bullgare dhe serbe janë të lidhura, njoftoi agjencia ruse TASS, pa përmendur burimin e saj. Sipas të njëjtit burim, i cili merr pjesë në ndërtim, ceremonia..

09.11.20 09:01 |
Ryma Ballkanike

“Gazprom” pret që Bullgaria të përfundojë “Rrymën Turke”

Projekti “Rryma Turke” ose “Rryma Ballkanike” do të vonohet me gjysmë vit dhe do të përfundojë deri në fund të vitit 2020 sipas Bullgarisë. Kjo thuhet në një memorandum të viganit rus të gazit “Gazprom” për një emision të ri të eurobonove. Ndërtimi..

07.10.20 16:32 |

Sipas SHBA-së Centrali Atomik “Belene” dhe “Rryma ballkanike” nuk sigurojnë diversifikim të Bullgarisë

SHBA-ja mbajnë pozitën e tyre kundër ndërtimit të zgjatjes së “Rrymës Turke” në Bullgari dhe të Centralit Atomik Elektrik “Belene”. Këtë e tha Fransis Fanën ndihmës sekretar i shtetit në Zyrën e Resurseve Energjetike pranë Departamentit të Shtetit..

01.10.20 18:54 |

Autostrada për në Serbi do të jetë gati para afatit

Në kuadrin e Forumit Strategjik në qytetin slloven Bled kryeministri Bojko Borisov bisedoi me presidentin serb Aleksandër Vuçiç. Po vazhdojmë punën e ndërtimit të autostradës “Evropa” drejt Kallotina dhe të gazsjellësit “Rryma Ballkanike”. Ato janë..

31.08.20 13:38 |

“Rryma Ballkanike” është një projekt bullgar dhe do të vazhdojë të ndërtohet

Mungesa e stabilitetit politik dhe sanksionet e SHBA-së ndikojnë mbi projektet rrjedhëse për gazsjellëset, tha para BNR-së Kirill Temellkov, ish-drejtor ekzekutiv i “Bulgratransgaz”. Mirëpo, projektet energjetike janë afatgjata. Prandaj Temellkov..

16.07.20 16:49 |

Borisov dhe Vuçiç inspektuan ndërtimin e “Rrymës Ballkanike”

Në helikopterin e qeverisë Kryeministri Bojko Borispov ia tregoi nga ajri mysafirin e vet – Presidentit serb Aleksandër Vuçiç përparimin e ndërtimit të “Rrymës Ballkanike”. Gazsjellësi është me gjatësi 474 km. Deri në kufirin serb do të ndërtohen..

01.06.20 12:30 |
Всички новини: днес | вчера