Eмисия новини
от 03.00 часа

3 punonjës të huaj nga gazsjellësi “Rryma Ballkanike” janë me Covid-19

Ndër 17 rastet e reja të koronavirusit në Bullgari sot 3 janë nga grupi i punonjësve që mbërritën për ndërtimin e gazsjellësit “Rryma Ballkanike” afër Novi Pazarit. Edhe të tre kanë kontaktuar me punonjësin, i cili më 25 maj u pranua për mjekim në..

27.05.20 11:14 |
Ministrja e Energjetikës Temenuzhka Petkova

Megjithë pandeminë puna mbi projektet e centralit atomik “Belene” dhe “Rryma Ballkanike” po vazhdon

Po vazhdon puna mbi projektet e centralit atomik “Belene” dhe “Rryma Ballkanike”, megjithë pandeminë e Covid-19. Këtë e tha Ministrja e Energjetikës Temenuzhka Petkova në një briefing në Këshillin e Ministrave. Ajo vuri në dukje se realizimi i dy..

30.04.20 12:00 |
Zonja Zaharieva dhe zoti Llavrov

Dialog pozitiv midis Bullgarisë dhe Rusisë

Ministrja e jashtme Ekaterina Zaharieva diskutoi në telefon me homologun e saj rus Sergej Llavrov bashkëpunimin midis Bullgarisë dhe Rusisë. Me ftesë të zonjës Zaharieva më 27 prill planifikohej vizitë të zotit Llavrov në Sofje, por ajo u shty për..

27.04.20 17:44 |

Ndërtimi i autostradës “Hemus” vazhdon pavarësisht nga pandemia

Gjendja e jashtëzakonshme nuk ndikon ndërtimin e autostradës “Hemus” , tha Kryeministri Bojko Borisov gjatë kohës së inspektimit të ndërtimit të aksit mes fshatrave Belokopitovo dhe Buhovci (Bullgari Verilindore). Sipas fjalëve të Kryeministrit..

25.04.20 14:33 |

Kryeministri kontrolloi ndërtimin e gazsjellësit “Rryma Ballkanike”

Me helikopter Kryeministri Bojko Borisov kontrolloi ndërtimin e gazsjellësit “Rryma Ballkanike” në rajonin e stacionit të kompresorëve “Rasovo” të Bullgarisë Veriperëndimore. Tashmë u montuan 150 kilometra nga tubacionet e trasesë me gjatësi 474..

16.04.20 11:48 |
Ministrja e ebnergjetikës Temenuzhka Petkova

Shtyjnë afatin për dorëzimin e ofertave për centralin atomik "Belene"

Për shkak të krizës me koronavirusin do të shtyhet afati për parashtrimin e ofertave për investitor strategjik për centralin atomik elektrik “Belene” , tha para Radios Kombëtare Bullgare Ministrja e energjetikës Temenuzhka Petkova. Pesë kompanitë, të..

23.03.20 19:12 |
Vladimir Malinov

Hodhën poshtë spekulimet për mbartjen e koronavirusit nga punëtorë italianë

Drejtori ekzekutiv i kompanisë “Bulgartransgaz” Vladimir Malinov   hodhi poshtë informacionet sipas të cilave punëtorët italianë të kompanisë saudite “Arkad”, të cilët po ndërtojnë gazsjellësin “Rryma Ballkanike”, e kanë mbartur koronavirusin në..

09.03.20 17:14 |

Sistemi i shpërndarjes së gazit në Bullgari është duke u zgjeruar

Kryeministri Bojko Borisov kontrolloi ecurinë e ndërtimit të gazsjellësit “Rryma Ballkanike” në rajonin e stacionit të kompresimit “Rasovo”. Bashkë me stacionin “Provadia e Re”, ai do të rritë kapacitetin e projektit “Rryma Ballkanike” deri më 20..

06.03.20 13:20 |

Kryeministri bullgar mori pjesë në inaugurimin e gazsjellësit “Rryma Turke”

Para inaugurimit të gazsjellësit “Rryma Turke” Kryeministri bullgar Bojko Borisov bisedoi në Stamboll me presidentët e Rusisë, Turqisë dhe Serbisë. Borisov informoi liderin Vladimir Putin për përparimin e ndërtimit të gazsjellësit “Rryma..

08.01.20 18:18 |
Kryeministri Borisov

Bojko Borisov është i ftuar në një takim me Putinin dhe Erdoganin në Stamboll

Kryeministri bullgar Bojko Borisov është ftuar më 8 janar në një takim me Presidentin e Turqisë Recep Tayyip Erdoğandhe me Presidentin e Rusisë Vladimir Putin. Bisedimi do të zhvillohet në Stamboll dhe do të jetë me temë “Furnizimet e gazit” për..

06.01.20 12:27 |
Всички новини: днес | вчера