Eмисия новини
от 21.00 часа

Lugina e lumit Rusenski Llom dhe fenomenet e saj turistike

Rrjedhja e lumit Danub përgjatë territorit të Bullgarisë, si dhe rajonet e ngjitur, ende janë të panjollosur nga turizmi masiv, për kënaqësinë e njohësve të natyrës së egra ose dashamirësve të adrenalinës. “Kur flasim për turizmin në rajon, e..

08.05.23 10:00 |
Foto: Facebook / Express Service - Bulgarian Locomotives

Fabrika e lokomotivave dhe vagonëve në Ruse do të pranojë përsëri trenat për riparim

Në Ruse u hodh fillimi i linjës së parë hekurudhore në Bullgari, që lidh qytetin me kryeqytetin e sotëm detar, Varnën. Në vitin 1866, kur trenat lëviznin përgjatë lumit Danub, u krijua një punishte për riparim, e cila u shndërrua shpejt në një..

09.04.23 10:25 |

Presim mbi 700 pjesëmarrës nga 8 vende për "Ditët Muzikore të Marsit"

Më shumë se 700 pjesëmarrës nga tetë vende do të marrin pjesë në festivalin ndërkombëtar "Ditët Muzikore të Marsit" në Ruse. Edicioni i 62-të i forumit muzikor do të mbahet nga 16 marsi deri më 2 prill të këtij viti në qytetin Ruse, njoftoi BTA. Në..

05.03.23 06:10 |

Bullgaria dhe Rumania do të ndërtojnë një urë të tretë mbi lumin Danub

Bullgaria dhe Rumania ranë dakord për një urë të tretë mbi lumin Danub. Objekti infrastrukturor do të ndërtohet në afërsi të Ruses - Giurgiu. Për këtë do të nënshkruhet një marrëveshje mes dy vendeve, për të cilën u dakordësuan zëvendëskryeministrat e të..

26.09.22 19:21 |

43 të huaj u arrestuan në Ruse në gusht

Në gusht, me kërkesë të prokurorisë në qytetin Ruse pranë lumit Danub, 43 të huaj u vendosën në paraburgim. Vetëm katër prej tyre (tre burra dhe një grua) paraqitën dokumente identiteti që vërtetonin se ishin shtetas turq. Burrat janë shoferë..

05.09.22 15:46 |

Pas një pauze dyvjeçare, Bullgaria sërish mirëpret Orient Ekspres

Treni legjendar Orient Ekspres do të mbërrijë në Ruse më 30 gusht të këtij viti, njoftoi BTA, duke cituar informacione nga pika kufitare në qytetin e Danubit. Sipas orarit, treni i përshkruar nga Agatha Christie, i cili udhëton nga Parisi derinë..

28.08.22 06:00 |

"Materializimi i Surrealizmit" – vepra origjinale të Salvador Dalis paraqiten në qytetin Ruse

Galeria e Arteve në qytetin Danubian Ruse është mikpritëse e një ekspozite unike që po ngjall një interes mjaft të madh. Nën titullin “Materializimi i Surrealizmit”, ekspozita prezanton 60 vepra origjinale të artistit gjenial të shekullit të..

25.07.22 07:15 |
Ura e Danubit 2

Një terminal intermodal do të lehtësojë trafikun nëpër Danub pas vitit 2025

Një terminal intermodal do të ndërtohet në qytetin danubian Ruse deri në fund të vitit 2025. Kjo u bë e ditur nga Kompania Kombëtare e Infrastrukturës Hekurudhore.Vlera e projektit është 52 milionë leva. Ndërtimi i objektit pritet të fillojë vitin..

05.07.22 15:13 |

Festivali i pare i Bukëve të Ritit pranë Danubit

Më 25 qershor mes rrënojave të kështjellës mesjetare Çerven në afërsi të qytetit Ruse do të mbahet Festivali i Bukës së Ririt, organizuar nga Muzeu Historik Rajonal në qytet. Pjesëmarrësit do të prezantojnë bukë rituale të cilat janë pjesë e pandarë e..

25.06.22 09:15 |

Reforma e sistemit të shërbimeve sociale synon të sigurojë akses të barabartë në sistemin e mbështetjes

Ministri i Punës dhe Politikës Sociale Georgi Gjokov theksoi në hapjen e forumit rajonal kushtuar politikave sociale në komunën e Ruses se reforma në sistemin e shërbimeve sociale është ndër prioritetet më të rëndësishme të Ministrisë. Në qendër të..

18.03.22 16:44 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна