Eмисия новини
от часа

Rasti i parë i bashkë-infektimit midis llojit të gripit A dhe Covid-19

Për herë të parë në vend, u konstatua në laborator një rast i bashkë-infektimit mes llojit të gripit A (H3N2) dhe koronavirusit. Ai u regjistrua te një fëmijë nga qyteti Jamboll. Në mostrat e testuara nga Qendra Kombëtare e Sëmundjeve..

31.01.22 15:34 |

10.3 për qind e rasteve të SARS-CoV-2 në Bullgari janë të Omikron

52 raste të variantit të virusit Omikron të SARS-CoV-2 u regjistruan në Bullgari pas sekuencës celogjenomike të kryer nga Qendra Kombëtare për Sëmundjet Infektive dhe Parazitare. Mostrat u morën deri më 3 janar 2022 në 13 institucione mjekësore nga 9..

10.01.22 14:35 |

Në mbi gjysmën e mostrave të dhëna për testim u gjet varianti Delta i Covid-19

Analiza e 90 mostrave klinike me SARS-CoV-2 të paraqitura për sekuenim në Qendrën Kombëtare të Sëmundjeve Infektive dhe Parazitare tregon se 53 prej tyre kanë një variant Delta, njoftoi Ministria e Shëndetësisë. Variantet virale të identifikuara me..

22.07.21 10:36 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера