Eмисия новини
от 00.00 часа
Gjeneral Hertling dhe komandanti i ushtrive tokësore bullgare gjeneral major Stefan Vasilev nënshkruan një memorandum mirëkuptimi për përgatitjen e përbashkët të njësive taktike të forcave tokësore të Bullgarisë dhe të SHBA-ve në Evropë.

Bashkëpunimi ushtarak midis Bullgarisë dhe ShBA zgjerohet

Për një vizitë dyditore në Bullgari ishte gjeneral toger Mark Hertling, komandant i ushtrive tokësore të SHBA-ve në Evropë. Vizita e tij u realizua në kontekstin e planeve të forcave të armatosura të dy vendeve të zgjerojnë bashkëpunimin e tyre. Gjeneral..

28.06.11 11:23 |
Kryeministri Bojko Borisov ishte i pranishëm në Konferencën me temë “Perspektiva të reja në marrëdhëniet tregtare e ekonomike midis Bullgarisë dhe ShBA-së”.

Investitorët amerikanë kanë besim në Bullgari

Bullgaria është në fokusin e interesit të investitorëve amerikanë, të cilët kërkojnë mënyra të zgjerojnë biznesin e vet në tregjet evropiane. Kjo u bë e qartë gjatë kohës së konferencës së realizuar në Sofje, kushtuar lidhjeve ekonomike dhe tregtare..

08.06.11 13:45 |
Në fotografinë (nga e majta në të djathtë): presidenti i Dhomës Tregtare Amerikane në Bullgari Antony Hasiotis dhe ambasadori i SHBA-së Xhejms Uorllik

Partneriteti transatlantik midis SHBA-së dhe BE-s – roli i Bullgarisë

“Bullgaria është një partnere e fortë e SHBA-së dhe NATO-s, si edhe një anëtare e fortë e BE-së. Sot Bullgaria bëhet gjithnjë e më tërheqëse si destinacion për veprimtari ekonomike.” Këtë e tha presidenti i Dhomës Tregtare Amerikane tek ne, Antony Hasiotis,..

28.05.10 10:32 |
Ministri bullgar i punëve të jashtme Nikollaj Mlladenov

Nikollaj Mlladenov: “Evropa duhet të evitojë komplekset e veta nga e kaluara dhe të fillojë të flasë në një zë me Amerikën”

Sipas analizatorit nga ofisi i Londrës i Këshillit Evropian për politikë të jashtme Nik Uitni, i cili merr pjesë në debatin në Sofje me temë “Qëndrimi i ri i Evropës ndaj Amerikës”, Evropa është një kontinent i vjetër në kërkimin e rolit të ri në..

14.04.10 12:13 |
Всички новини: днес | вчера