Eмисия новини
от 19.00 часа
Matthew Palmer

Matthew Palmer: “Na shqetësojnë qëllimet e Rusisë në lidhje me Ballkanin Perëndimor”

Në intervistë për “Evropën e Lirë” në kuadrin e vizitës së tij në Sofje zëvendës ndihmës sekretari shtetëror i SHBA-së z. Matthew Palmer si përgjegjës për politikën amerikane për Ballkanin Perëndimor shprehu keqardhje për bllokimin e negociatave..

11.02.20 18:56 |

Këshilli i Lartë kërkon prova nga Ministri i drejtësisë për shkeljet e gjyqtarit Andon Mitallov

Ministri i drejtësisë Danaill Kirillov ka një javë për t’i dhënë Kolegjit të Gjyqtarëve pranë Këshillit të Lartë Gjyqësor prova kundër gjyqtarit bullgar Andon Mitallov, të akuzuar nga SHBA-ja në korrupsion. Deri atëherë kërkesa e Ministrit..

11.02.20 16:40 |

Paul Ahern nga Ministria e Financave e SHBA-së është duke shqyrtuar në Sofje larjen e parave të pista

Zëvendës ndihmës sekretari i parë amerikan i shtetit Paul Ahern është për vizitë në Sofje nga 9 deri në 11 shkurt, që të takohet me përfaqësues të qeverisë bullgare, bëri të ditur Ambasada e SHBA-së në Bullgari. Në qendër të bisedimeve të Ahern janë..

10.02.20 14:11 |
Bojko Borisov (majtas) dhe Matthew Palmer

Ndihmës sekretari amerikan i shtetit Matthew Palmer është në Sofje

Në një takim në Sofje Kryeministri bullgar Bojko Borisov dhe ndihmës sekretari amerikan i shtetit për çështjet evropiane dhe evroaziatike Matthew Palmer konstatuan thellimin e bashkëpunimit mes dy vendeve tona në kuadrin e NATO-s dhe në marrëdhëniet me..

10.02.20 13:42 |

Zv.ndihmës sekretari i shtetit të SHBA-së Matthew Palmer është për vizitë në Bullgari

Zëvendës-ndihmës sekretari i shtetit të SHBA-së Matthew Palmer mbërriti për vizitë në Bullgari. Këtë e njoftuan nga Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Palmetr është tek ne për të zhvilluar konsultime me qeverinë bullgare të lidhura me..

10.02.20 09:52 |
Ministri i drejtësisë Danaill Kirillov

Propozojnë shkarkim nga detyra për gjyqtarin e sanksionuar nga SHBA-ja

Ministri i drejtësisë Danaill Kirillov i propozoi Këshillit të Lartë Gjyqësor që të shkarkojë nga detyra Andon Mitallovin nga Gjykata e Specializuar. Motivi është deklarata e sekretarit shtetëror të SHBA-së, në të cilën gjyqtari Mitallov është cilësuar si..

07.02.20 18:45 |

Uashington: Kemi informacion të sigurt për gjyqtarin Andon Mitallov

Sekretari amerikan i shtetit Michael Pompeo ka informacion të sigurt për këtë se Andon Mitallov ka marrë pjesë në mënyrë direkte ose indiriekte në një korrupsion serioz në cilësinë e tij të gjyqtarit nga Gjykata e specializuar Penale. Ky korrupsion..

07.02.20 13:45 |

Këshilli i Lartë Gjyqësor kërkon informacion për ndalimin e SHBA-së për hyrjen e një gjyqtari bullgar në territorin amerikan

Kolegjiumi i gjyqtarëve i Këshillit të Lartë Gjyqësor vendosi në një mbledhje të jashtëzakonshme në Sofje të kërkojë nëpërmjet Ministrisë së Punëve të Jashtme një informacion nga pala amerikane për ndalimin e SHBA-së, sipas të cilit gjyqtari bullgar..

06.02.20 13:53 |
Michael Pompeo

SHBA-ja ndëshkoi një gjyqtar bullgar për shkak të pjesëmarrjes së tij në korrupsion

Sekretari i shtetit i SHBA-së Michael Pompeo bëri të ditur se gjyqtari bullgar Andon Mitallov merr pjesë në korrupsion serioz. Shpallja e emrit të tij është sipas Kreut 7031(c) prej Ligjit për shpenzimet buxhetore, operacionet e huaja dhe programet e..

05.02.20 17:09 |
Ambasadorja Hero Mustafa

SHBA-ja do të njoftojë emrin e bullgarit të parë me ndalim për hyrje në territorin amerikan

Ambasadorja e Uashingtonit në Sofje Hero Mustafa njoftoi se brenda disa ditëve të ardhshme do të shpallet emri i bullgarit të parë me ndalim për hyrje në territorin e ShBA-së. Diplomatja shpjegoi se kjo do të bëhet në përputhje me urdhëresën e..

04.02.20 09:46 |
Всички новини: днес | вчера