Eмисия новини
от 01.00 часа

Situata në kufijtë bullgare*

Ministria e Punëve të Brendshme informon se që nga 25.03 2020 bullgarët, të cilët udhëtojnë për në Rumani duhet të mbeten nën karantinë 14 ditë pas mbërritjes së tyre në fqinjën tonë veriore në adresë të deklaruar nga vetë njerëzit. Kjo nuk është në..

25.03.20 11:50 |

U ndalua trafiku përmes tri pikave kufitare midis Bullgarisë dhe Serbisë

U ndalua përkohësisht kalimi i personave dhe automjeteve përmes pikave kufitare serbe të cilat ndodhen kundrejt pikave kufitare bullgare Oltomanci, Strezimirovci dhe Bregovo. Trafiku për në Serbi riorientohet përmes pikave kufitare Kallotina dhe Vrëshka..

12.03.20 15:36 |
Krasimir Karakaçanov

Sofja ka lejuar fluturimin e një avioni rus me pajisje antiraketore për në Serbi

Ministria e Punëve të Jashtme njoftoi se Ministri i mbrojtjes Krasimir Karakaçanov ka lejuar që një avion rus, i cili transporton raketa nga më modernet anti-ajrore ruse për në Serbi, të fluturojë mbi territorin e Bullgarisë. Pas lejes së ministrit dhe..

20.02.20 14:17 |

Për bullgarët në Serbi dhe për misionin e gazetës bullgare “Novo Bratstvo”

Sipas të dhënave të institutit statistikor të Serbisë nga viti 2011, u përcaktuan vetë si bullgarë pak më se 18 mijë veta. Me pakicë më të madhe bullgare janë krahinat lindore të fqinjës sonë perëndimore – kryesisht bashkitë e qyteteve Bosilegrad..

08.02.20 12:20 |
Cvetan Vasilev

Beogradi përsëri shqyrton kërkesën e Sofjes për ekstradimin e bankierit Cvetan Vasilev

Gjykata e Lartë në Beograd bëri të ditur se po shqyrton një kërkesë suplementare të Prokurorisë bullgare për ekstradimin e bankierit Cvetan Vasilev, i cili aktualisht ndodhet në Serbi. Njoftimi vjen dy ditë pasi Kryeprokurori i Bullgarisë Ivan Geshev..

07.02.20 12:13 |
Ivan Geshev

Kryeprokurori kërkon ndihmën e institucioneve evropiane për ekstradimin e një biznesmeni bullgar nga Serbia

Kryeprokurori i Bullgarisë Ivan Geshev i dërgoi letra sekretarit të përgjithshëm të Këshillit të Evropës dhe Komitetit Evropian për Problemet e Krimit me kopje te kryetarët e Parlamentit Evropian dhe të Komisionit Evropian, me të cilat sjell informacion për..

05.02.20 11:19 |

Studentë me prejardhje bullgare nga 6 vende pa taksa studentore në Bullgari

Studentët nga diasporat bullgare në Shqipëri, Kosovë, Moldavi, Maqedoninë e Veriut, Ukrainë dhe Serbi nuk do të paguajnë taksa për studimin në shkollat e larta shtetërore bullgare. Ata do të marrin pa kusht edhe bursa nga 240 leva, përafërsisht 123 euro,..

24.01.20 10:07 |

Bullgaria siguron ndihmë flas për vendet e Ballkanit Perëndimor, për Ukrainën dhe Gjeorgjinë

Qeveria miratoi ndihmë falas financiare për zhvillimin e Serbisë, Maqedonisë së Veriut, Bonjë e Hercegovinës, Kosovës, Shqipërisë, Malit të Zi, Ukrainës dhe Gjeorgjisë. Shuma nga 1 milion euro është për realizimin e 35 projekteve në 8 vendet e..

18.12.19 18:27 |
Nenad Popović dhe Emill Karanikollov

Një ministër serb kërkoi që Bullgaria të ndryshojë pozitën e vet për Kosovën

Në Sofje ministri serb për inovacionet dhe teknologjitë Nenad Popović i ka bërë thirrje Ministrit bullgar të Ekonomisë Emill Karanikollov që Bullgaria të rishikojë njohjen e shtetit Kosovë. Të dy u takuan në kuadrin e Sesionit të Tretë të..

29.11.19 10:57 |
Ministrja Ekaterina Zaharieva

Bullgaria kërkon shpjegim nga Serbia për shkak të akuzave për spiunim

Ambasadori serb në Sofje ndoshta do të thirret në Ministrinë e Punëve të Jashtme, për të dhënë shpjegime për deklaratat e Beogradit me akuza për spiunim kundër Bullgarisë, tha Ministrja Ekaterina Zaharieva. Fola me ambasadorin tonë në Beograd..

22.11.19 09:56 |
Всички новини: днес | вчера